Katil Esad pazar yerinde katliam yaptı

Katil Esad pazar yerinde katliam yaptı

GÜNDEM Haberleri

Başkent Şam'ın Duma ilçesinde pazar yerine 'vakum bombası'yla düzenlenen saldırıda ölü sayısı 100'e yükseldi

Suriye'nin başkenti Şam'da, muhaliflerin kontrolündeki Duma ilçesinde pazar yerine düzenlenen hava saldırısında ölü sayısının 100'e çıktığı, yaklaşık 500 kişinin yaralandığı bildirildi. AA muhabirinin Duma'daki sahra hastanesi yetkililerinden aldığı bilgiye göre, "vakum bombalı" saldırı sonucu, daha önce 67 olarak açıklanan ölenlerin sayısının 100'e yükseldiği, 500 civarında yaralı olduğu tespit edildi. İlçedeki sahra hastanelerinin yaralılarla dolduğu ve birçoğunun durumunun ciddi olduğunu aktaran yetkililer, acil tıbbi malzemeye ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. Ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini ifade eden hastane yetkilileri, ambulansları yaralı taşımada, hastanelerin ise tedavide yetersiz kaldığını dile getirdi.
CAN PAZARI YAŞANDI
Bu arada bölgedeki yerel medya aktivistleri de hava saldırılarının yanı sıra rejimin Duma'ya tank, havan topu ve füzelerle karadan da saldırdığını söyledi. Savaş uçaklarının ilçedeki en büyük pazar yerine, halkın kalabalık olduğu saatlerde saldırdığını aktaran aktivistler, "can pazarının" yaşandığı olayda, onlarca kişinin cesetlerinin tanınamaz hale geldiğini anlattı. Aktivistler, hava saldırıları nedeniyle büyük bir panik yaşayan halkın güvenli bölgelere kaçmaya çalıştığını bildirdi. Rejim güçleri, abluka altındaki Doğu Guta bölgesinde muhaliflerin kontrolündeki ilçe ve beldelere sık sık vakum bombası, havan topu ve füzelerle saldırılar düzenliyor. Rejime ait savaş uçaklarının geçen hafta da Duma'daki bir pazar yeri ve bazı beldelerdeki yerleşim yerlerine düzenlediği 30 hava saldırısında, 60 kişi ölmüş, 200 kişi yaralanmıştı. Abluka altındaki bölgede temel gıda maddelerine ulaşamayan halk, elektrik ve suyun verilmediği bölgede, içme suyu ihtiyacını kuyulardan temin etmeye çalışıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...