Türkiye teröre karşı ayaklandı, 'Hepimiz Mehmetçiğiz'

Türkiye teröre karşı ayaklandı, 'Hepimiz Mehmetçiğiz'

GÜNDEM Haberleri

İstanbul'dan Gaziantep'e, Denizli'den Erzurum, Kayseri ve Bursa'ya kadar pek çok ilde teröre karşı tepki yürüyüşleri düzenlendi.

Beyoğlu'nda bir grup, terör olaylarını protesto etmek nbsp;amacıyla yürüyüş düzenledi. Galata Kulesi önünde bir araya gelen grup, ellerindeki Türk nbsp;bayraklarıyla, "Şehitler ölmez Vatan bölünmez" yazılı pankart açarak yürümeye nbsp;başladı. İstiklal Caddesi'nden Galatasaray Meydanı'na sloganlar atarak yürüyen nbsp;grup adına açıklama yapan Şerif Akyüz, son günlerde yaşanan terör olaylarının kendilerini üzdüğünü söyledi. Devletten gerekli önlemlerin alınmasını isteyen Akyüz, "Lazı, Çerkezi, nbsp;Kürdü, Abazası milletçe bir aradayız. Türkiye'de yaşayan bütün halklar buradadır. nbsp;Bu vatan asla ve asla bölünmeyecek. Ne mutlu Türküm diyene" ifadelerini kullandı. Akyüz, medyanın da bu konuda duyarlı davranması gerektiğini ifade nbsp;ederek, terör olaylarının bir an önce bitmesini arzuladıklarını söyledi. Polisin, Taksim Meydanı'na yürümesine izin vermediği grup, basın nbsp;açıklamasının ardından dağıldı.

ANTALYA
Antalya'da, sosyal medya üzerinden organize olan bir nbsp;grup, terör saldırılarına tepki yürüyüşü düzenledi. Toplanarak Cumhuriyet meydanına kadar yürüyen gruptakiler, "Şehitler nbsp;ölmez vatan bölünmez", "Ne mutlu Türk'üm diyene", "Hepimiz Mehmetçiğiz" şeklinde nbsp;sloganlar attı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nı okuyan grup olaysız bir şekilde nbsp;dağıldı.

ERZURUM

Erzurum'da ülke genelinde artan terör saldırılarına nbsp;tepki göstermek amacıyla "teröre lanet yürüyüşü" düzenlendi. Gar meydanı önünde toplanan çok sayıda vatandaş, ellerinde Türk nbsp;bayraklarıyla, terörü lanetleyen slogan ve tekbirler eşliğinde Cumhuriyet nbsp;Caddesi'nden geçip Havuzbaşı meydanına yürüdü. Meydanda toplanan vatandaşlar, şehitler anısına saygı duruşunda nbsp;bulunulmasının ardından İstiklal Marşı ve dualar okudu. Burada bazı vatandaşlar, yaptıkları konuşmalarla yaşanan saldırılar ve nbsp;siyasilerin buna sessiz kalmasına tepki gösterdi.

GAZİANTEP
GAZİANTEP'te, bir grup, otomobilleriyle şehir merkezinde tur atarak teröre tepki gösterdi.
Sosyal medya üzerinden haberleşerek akşam saatlerinde bir araya gelen grup, Türk bayraklarıyla donattıkları otomobilleriyle şehir turu atarak, teröre tepki gösterdi. Son dönemde artan terör olayları ve gelen şehit haberlerine tepki göstermek isteyenler, konvoy sırasında 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları attı. Trafikteki araçlardan da destek gören 30 araçlık konvoy, İstasyon Meydanı'nda tepki turunu sonlandırdı.

DENİZLİ

Denizli'de sosyal medya üzerinden örgütlenen binlerce kişi, son günlerde artan terör olaylarına yürüyüşle tepki gösterdi. Grup, 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı girişine geldiğinde buradaki bir subaya Türk Bayrağı verdi.
Sosyal Medya üzerinden örgütlenen binlerce kişi, yürüyüş için Delikliçınar Meydanı'nda toplandı. Yaklaşık 5 bin kişi ellerinde Türk bayraklarıyla teröre lanet okudu. Meydanda PKK aleyhine sloganlar atıldı. Kalabalık, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Şehidim hakkını helal et bize", Hepimiz Mehmetiz PKK'ya yeteriz" sloganları eşliğinde Valiliğe kadar yürüdü. Ardından dönüşe geçen grup, Candoğan Parkı önünde şehitler için saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okudu. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı yürüyüşte kalabalık, Gazi Bulvarı'ndan Kenan Evren Bulvarı'ndaki 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'na yürüdü. Kalabalık zaman zaman tekbir getirip, slogan attı.
Teröre lanet yürüyüşünü gerçekleştiren gruptan bir kişi, Tugay Komutanlığı girişinde bir subaya Türk Bayrağı verdi. Asker ise, bayrağı 3 kez öpüp alnına koyduktan sonra açarak gruba gösterdi. Tugay Komutanlığı önünde saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okuyan kalabalık daha sonra yeniden Delikliçınar Meydanı'na yürüyüşe geçti. Kalabalık meydanda bir süre daha slogan attıktan sonra dağıldı.

AYDIN

AYDIN'da sosyal medya üzerinden örgütlenen 40 kişilik grup, son dönemde artan terör olaylarını protesto etti.
Bugün saat 18.00 sıralarında sosyal medyadan örgütlenerek Atatürk Kent Meydanı'nda bir araya gelen grup, Adnan Menderes Bulvarı'nda "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Aydın uyuma şehidine sahip çık" ve "Ne mutlu Türk'üm diyene" sloganları atarak, kaldırımdan yürüdü. Tekrar Atatürk Kent Meydanı'na dönen grup adına açıklama yapan Orhan Kestel, "Bugün burada terörü protesto etmek için toplandık. Sayımız az, niteliğimiz fazlaydı. İleride askerimize ve polisimize sahip çıkmak adına yapacağımız faaliyetlerde de hiçbir taşkınlığa yer vermeyeceğimize inanıyorum" dedi. Grup, İstiklal Marşı okuduktan sonra dağıldı.

ESKİŞEHİR

Eskişehir'de, sosyal medya üzerinden haberleşerek nbsp;toplanan bir grup, yaşanan terör olaylarına tepki yürüyüşü düzenledi. Odunpazarı Hicri Seven Parkı'nda toplanan yaklaşık 50 kişilik grup, nbsp;"Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Ne mutlu Türk'üm diyene", "Askere, polise nbsp;uzanan eller kırılsın" şeklinde sloganlar atarak, Hamamyolu Caddesi'ndeki Saatli nbsp;Park'a geldi. Burada şehitler için saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı'nı nbsp;okuyan grup adına açıklama yapan İsmail Işık, teröre tepki göstermek için bu nbsp;yürüyüşü düzenlediklerini söyledi. Amaçlarının PKK terörünü lanetlemek olduğunu vurgulayan Işık, nbsp;"Ülkemize, askerimize, polisimize sahip çıkmak amacıyla toplandık ama koskoca bir nbsp;ayıbı görüyorsunuz. Eskişehir gibi bir büyükşehirde 50 kişi toplanabildi. nbsp;Eskişehir'e yazıklar olsun" dedi.

BURSA
Bursa'da bir grup vatandaş terör olaylarına tepki nbsp;göstererek yürüyüş yaptı. Kent Meydanı'nda toplanan vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarıyla nbsp;"Polise, askere uzanan eller kırılsın", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Ne nbsp;mutlu Türk'üm diyene" şeklinde slogan atarak Fomara Emniyet Müdürlüğü önüne kadar nbsp;yürüdüler. Burada İstiklal Marşı okuyan grup daha sonra sloganlar atarak Fomara nbsp;Meydanı'na gitti.

KAYSERİ

Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesinde ülke genelinde artan nbsp;terör saldırıları nedeniyle "teröre lanet yürüyüşü" düzenlendi. Belediye binası önünde toplanan sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve nbsp;çok sayıda vatandaş, ellerinde Türk bayrakları, terörü lanetleyen slogan ve nbsp;tekbirler eşliğinde Palas Mahallesi Meydanı'na yürüdü. Meydanda toplanan vatandaşlar şehitler anısına saygı duruşunda nbsp;bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okudu. Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, burada yaptığı konuşmada, nbsp;terörü lanetleyerek, "Bu birlikteliğimiz olduğu sürece bizi kimse yıldıramaz. nbsp;Çanakkale'de 250 bin şehit vermiş bir milletin evlatları ve torunlarıyız. nbsp;Allah'ın izniyle bu yolda şehit olur, bu memleketi en güzel hale getiririz" diye nbsp;konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...