Bakan Çavuşoğlu: 'Kökünü kazıyıncaya kadar vuracağız'

/ Kaynak: AA
Bakan Çavuşoğlu: 'Kökünü kazıyıncaya kadar vuracağız'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonları değerlendiren Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu 'kökünü kazıyıncaya kadar vuracağız' dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, AK Parti'nin kuruluşunun 14'üncü yıldönümü dolayısıyla Antalya'nın Kepez ilçesi Hüseyin Alanyalı Camisi'nde okutulan mevlide katıldı.

Bakan Çavuşoğlu, mevlidin ardından AK Parti Antalya İl Başkanlığı tarafından Erdem Beyazıt Kültür Merkezi'nde düzenlenen Danışma Meclis Toplantısı'nda yer aldı.

BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Burada konuşan Çavuşoğlu, terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen saldırılarda hayatını kaybeden asker ve polislere Allah'tan rahmet, ailelerine de başsağlığı diledi.

'550 MİLLETVEKİLİNİN HEPSİNİ KAYBETMEYE GÖZE ALIRIZ'

Bölücü terör örgütünün, son 14 yıldaki tüm iyi niyetli yaklaşımları suistimal ettiğini ifade eden Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Halbuki biz bu yola çıkarken Türkiye'de her şeyi değiştirmek için yola çıktık. Milli Birlik ve Kardeşlik, Çözüm Süreci... Adına ne derseniz deyin, bu süreci başlatırken kurucu Genel Başkanımız, Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 'Gerekirse meclisteki 550 milletvekilinin hepsini kaybetmeyi göze alırız. Yeter ki şehitler gelmesin, analar ağlamasın' demişti. Ama terör örgütü her türlü yaklaşımımızı suistimal etti. Habur Sınır Kapısı'nı nasıl suistimal etmişlerdi. Özür dilediler, söz verdiler. Bugüne kadar silah bıraktılar mı? Hayır. Daha fazla silahlanmaya yönelik adımlar attılar."

Terör örgütü PKK'nın, bir taraftan DAEŞ terör örgütü ile mücadele ederken, bir taraftan da seçimden sonraki süreçte Türkiye'nin zafiyete düştüğünü sanarak terör saldırılarını artırdığını ifade eden Çavuşoğlu, operasyonlarla bunlara karşılık verildiğini söyledi.

''KÖKÜNÜ KAZIYINCAYA KADAR VURACAĞIZ''

Terör örgütünün inlerinin hem içeri de hem de dışarıda vurulduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, "Yine vuracağız, yine vuracağız. Silah bırakana kadar, kökünü kazıyıncaya kadar vuracağız. Askerimizi ve polisimizi şehit ettikleri zaman sineceğimizi sanıyorlar. Onlar 70 yaşındaki bir dedenin bile 'Beni de askere alın' diyecek kadar vatanını, milletini sevdiğini unutmuşlar sanırım" dedi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...