PKK'nın 5 talimatı!

PKK'nın 5 talimatı!

GÜNDEM Haberleri

PKK-KCK yeni dönem için militanlarına beş talimat verdiği öğrenildi.

PKK ve KCK tarafından verilen talimatlar şıu şekilde; 1* Örgüt mensupları bölgelerinde insiyafit kullanacak, 2* Güçlü olunan yerlerde alanlar tutulacak, 3* Örgüt mensubunun ölümüne karşılık 10 güvenlik görevlisinin şehit edilmesi hedeflenecek. 4* Alan hakimiyeti kurulan yerlerde ayaklanma girişimleri başlatılacak. 5* Vatandaşlar kapatmaya zorlanacak. nbsp;
nbsp;
İşte Milliyet'ten Tolga Şardan'ın köşesine taşıdığı "PKK'nın yeni dönem talimatları" başlıklı o yazısı;
nbsp;
Suruç ve Ceylanpınar olaylarından sonra terörle mücadele konusundaki konsept değişikliği ve yansımaları malum.
nbsp;
Bu kapsamda, 24 Temmuz'da tüm birimlerine özel genelge gönderen Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), ''terör örgütlerinin muhtemel eylemlerine karşı istihbari çalışmalara ağırlık verilerek elde edilen bilgiler doğrultusunda zaman kaybetmeksizin operasyonel faaliyetlerin başlatılması'' talimatını verdi.
nbsp;
Aynı talimat yazısında EGM; bina, araç ve personele yönelik muhtemel istihbarat faliyetlerine karşı İstihbarata Karşı Koyma (İKK) çalışmalarına ağırlık verilmesini istedi.
nbsp;
PKK'nın pusu-vur-kaç eylem tarzına yönelik olarak polis birimlerine gelen ihbarların doğrulanmasını isteyen EGM, ihbarın doğruluğunun anlaşılmasının ardından özel harekat unsurlarından da destek alınarak olay yerine ekiplerin sevk edilmesi emrini verdi.
nbsp;
Bölgede düzenlenen operasyonlardaki en önemli hedef, Çözüm Süreci'ni "kadrolarını takviye ve güçlendirme süreci" olarak değerlendiren PKK'nın, özellikle Doğu ve Güneyoğu'daki kırsal kadrolarının şehirlere inmesini engellemek oldu.
nbsp;
Kırsalla şehirin birbirine çok yakın olduğu Hakkari, Şırnak, Van, Bingöl gibi kentler ile Cizre, Silopi, Nusaybin, Yüksekova, Şemdinli, Varto gibi ilçelerde neredeyse her gün göğüs göğüse çatışmalar yaşanmaya başladı.
nbsp;
Bu süreçte PKK'nın mümkün olduğunda çatışmaya girmeden, pusu ve feda tipi bombalı saldırılara ağırlık verdiği görülüyor.
nbsp;
Ayrıca, üç hafta içinde eylemlerde kullanılan ya da yakalanan patlayıcı miktarına bakıldığında; örgütün, kamuoyuna yansıyan Oslo görüşmelerinde konuşulduğu biçimiyle tonlarca patlayıcıyı yurtiçinde depoladığı anlaşılıyor. Örgüt, hemen her yerde bombalı araçlarla eylem gerçekleştiriyor.


PKK/KCK yönetiminin kendi kadrolarına verdiği talimatlara bakıldığında, önümüzdeki sürecin hiç de kolay olmayacağını görebiliriz.
nbsp;
Örgüt yönetimi kadrolara verdiği mesajlarda ''Çözüm Süreci'nin sonlandığı ve 24 Temmuz 2015 günü itibariyle yeni bir sürecin başladığını'' duyurdu.
nbsp;
PKK üst yönetimi; kadrolarına şu talimatları da verdi:
nbsp;
1 * Sorumlu seviyede faaliyet gösteren örgüt mensuplarının bölgelerinden bilgili olarak faaliyetlerinde inisiyatif kullanmaları,
nbsp;
2 * PKK'yla bağlantılı kitlelerin, örgütle birlikte disiplinli hareket ederek tüm alanların tutulması ve gençlik birimlerinin güvenliği sağlamasının gerektiği,
nbsp;
3 * Olası örgüt mensubu ölümlerinde; her bir örgüt mensubu için 10 güvenlik görevlisinin şehit edilmesi gerektiği,
nbsp;
4 * Belirtilen esaslara uyularak halk ayaklanmasının başlaması gerektiği,
nbsp;
5 * Vatandaşları kepenk kapatmaya ve iş bırakma eylemlerine zorlayarak bölgenin hakimiyetinin kendilerinde olduğu izlenimini oluşturmaya çalışacakları.
nbsp;
PKK'nın Çözüm Süreci'nin ardından yürüttüğü silahlı ve siyasi hareketin ipuçlarını bu talimatlarda görüyoruz.
nbsp;
Batman, Silvan ve Yükseova'da önceki gün gerçekleştirilen "özerklik" hamlesi de bu sürecin daha ilk aşamasıdır.
nbsp;
Kaynak : Milliyet

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...