Diyarbakır Lice'de çatışma: 1 şehit, 3 yaralı

/ Kaynak: DHA
Diyarbakır Lice'de çatışma: 1 şehit, 3 yaralı

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Diyarbakır'da çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu, 3 asker yaralandı. Hakkari Şemdinli'de ise askeri birliğe ateş açılması sonucu 2 asker yaralandı.

Diyarbakır-Bingöl karayolunu ulaşıma kapatan teröristlere yönelik operasyon başlatıldı. Bölgeye giden jandarma özel harekat timlerine ateş açıldı, çatışma çıktı. Yaralanan 4 asker helikopterle Dicle Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Askerlerden biri kurtarılamadı. Bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

ŞEMDİNLİ'DE ASKERE ATEŞ: 2 YARALI
Hakkari'de ise Şemdinli-Yüksekova karayoluna kurulan barikata müdahale eden askeri birliğe ateş açıldı, iki asker yaralandı. Bölgeye takviye birlikler sevk edildi.

Diyarbakır Lice'de çatışma: 1 şehit, 3 yaralı

Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasında şöyle denildi: "17 Ağustos 2015 tarihinde saat 20.00'da Bölücü Terör Örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek ve teröristlerce ulaşıma kapatılan Diyarbakır- Bingöl karayolunu ulaşıma kesen teröristleri, tespit edilen gizlenmiş oldukları bölgede etkisiz hale getirmek maksadıyla, Jandarma Özel Harekât Timlerince operasyon başlatılmıştır. 18 Ağustos 2015 tarihinde saat 12.15'te Bölücü Terör Örgütü mensuplarıyla çatışma çıkmış, çıkan çatışmada 4 kahraman personelimiz yaralanmış, yaralılar derhal helikopterle hastaneye sevk edilmiştir. Tedavileri süren yaralılarımızdan durumu ağır olan 1 personelimiz hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.

Bölgeye taarruz helikopter kolu, insanlı keşif uçağı, karadan ve havadan takviye birlikler sevk edilmiş olup teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla karadan ve havadan operasyonlara devam edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden Kahraman Şehidimize Allah'tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan Kahraman Personelimize acil şifalar temenni ediyoruz."

Diyarbakır Lice'de çatışma: 1 şehit, 3 yaralı

VALİLİK AÇIKLAMASI

Diyarbakır Valiliği de Lice'de güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasında çıkan çatışmada 1 askerin şehit olduğunu 3 askerin de yaralandığını açıkladı. Valilik açıklaması şöyle: "Diyarbakır-Bingöl Karayolu Lice mevki Fis Ovası'nda daha önceki günlerde karayolunu keserek vatandaşımızın seyahat özgürlüğünü engelleyen, yolda asker ve polis kaçıran, yola mayın döşemek suretiyle 2 askerimizi şehit eden terörist unsurlara yönelik operasyon yapılmış olup operasyon sırasında 1 askerimiz şehit olmuş, 3 askerimiz de yaralanmıştır. Yaralı askerlerimizin tedavilerine devam edilmektedir. Bölgede bulunan terörist unsurların etkisiz hale getirilmesi için başlatılan operasyon devam etmektedir." Diyarbakır Valiliği'nin dün saat 21.00'den bugün saat 07.00'ye kadar sokağa çıkma yasağı ilan ettiği Diyarbakır'ın Lice İlçesi kırsalında, bugün öğle saatlerinde güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çatışma çıktı.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...