İstanbul'daki 3 havalimanı işte böyle birbirine bağlanacak

/ Kaynak: İHA
İstanbul'daki 3 havalimanı işte böyle birbirine bağlanacak

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Atatürk Havalimanı, Sabiha Gökçen ve yapımı devam eden 3'üncü havalimanının metro ağıyla birbirine bağlanacağı açıklandı.

İstanbul 3'üncü Havalimanı Projesi 4. Koordinasyon Toplantısı şantiye alanındaki binada gerçekleşti. Toplantıda projeye ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Vekili Mehmet Hamdi Yıldırım, Atatürk Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı ve yapımı devam eden 3'üncü havalimanının metro ağıyla birbirine bağlanacağını söyledi.


"YATIRIMLARIN EN BÜYÜĞÜ"
Büyük yatırımın sorunsuz bir şekilde devam ettiğini belirten Yıldırım, "Türkiye'nin son yıllardaki yatırımlarından en büyüğü yapılıyor. Buna Türkiye'nin en önemli yatırımı demek biraz az, dünyanın en önemli yatırımlarından bir tanesi ile birlikteyiz. Sivil havacılık sektörü son dönemde büyük gelişmeler kaydetti. Türkiye dünyada bu açıdan en büyük gelişmeleri sağlayan ülkelerin başında geliyor" dedi.


UÇAK TRAFİĞİNDE BİR YILDA YÜZDE 10 ARTIŞ
Yıldırım, Türkiye'de ki uçuş istatistiklerine ilişkin bilgiler de vererek, "Türkiye'de 2014 yılı uçuş istatistiklerinde bakıldığında, bir önceki seneye göre uçak trafiğinde toplam yüzde 10 artış yaşandığını görüyoruz. Bu dünya ölçeğinde önemli bir artıştır. 2014 yılında 166 milyon 181 bin 339 yolcu taşınarak sivil havacılığımızda yeni bir rekor kırılmış. nbsp;Bu Türkiye'nin ne kadar büyüme kaydettiğini açıkça gösteren rakamlardır" diye konuştu.


"7 BİN 500 KİŞİ ÇALIŞIYOR"
Havalimanındaki çalışmaların aralıksız devam ettiğini ifade eden Yıldırım, "Yatırım büyük biz hızla devam etmektedir. Şu anda burada çalışan sayısı 7 bin 500 kişidir. Buraya Türkiye'nin en büyük şantiyesi diyebiliriz. Bu bakımdan da son derece önemli bir iştir. Çalışmalarda herhangi bir sorun yok sıkıntısız devam ediyor. Sahada olan çalışmalar var, finans ile ilgili, proje ile ilgili çalışmalar var, işletme ile ilgili çalışmalar var. Görevli şirketler üzerine düşen çalışmaları yerine getiriyor. Dünyanın en büyük havalimanlarından birini buraya yapıyoruz" dedi.


2016'DA İHALEYE ÇIKACAK
Müsteşar Vekili Yıldırım, havalimanını ilgilendiren başka faaliyetlerin ve yatırımların olduğuna değinerek, "Bunların başında Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve onun devamı olan Kuzey Marmara Otoyolu geliyor. Bunlar doğrudan havaalanımızla ilgilidir. İstanbul'da öncelikli olarak ulaşımı sağlayacak metro bağlantısı için çalışmalara devam ediyoruz. Gayrettepe ile 3'üncü havaalanı arasındaki hızlı metro inşaatımız için önümüzdeki yılın başında ihaleye çıkacağız. Atatürk ve Sabiha Gökçen ile de bağlantılı olan bir raylı sistem çalışmamız olacak. Raylı sistem projesi hayata geçip tamamlandığında 3 havaalanı da metro ile birbirine bağlanmış olacak" şeklinde konuştu.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...