Veli Ağbaba: Kılıçdaroğlu 5 saatte hükümeti kurar

Veli Ağbaba: Kılıçdaroğlu 5 saatte hükümeti kurar

GÜNDEM Haberleri

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 'Kemal Kılıçdaroğlu geçmiş tecrübesiyle, beş gün değil beş saatte bu koalisyonu kurar' dedi.

CHP Malatya İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulunan Ağbaba, görevin bir an önce Kılıçdaroğlu'na verilmesi gerektiğini belirterek "Kemal Kılıçdaroğlu geçmiş tecrübesiyle, devlet adamlığıyla, geçmiş bürokratik deneyimiyle beş gün değil beş saatte bu koalisyonu kuracaktır" dedi.
"KILIÇDAROĞLU 5 SAATTE KURAR"
"Şimdi yapılması gereken, anayasanın emrettiği bir şey var, yapılması gereken şey şu; Kemal Kılıçdaroğlu'na bu görevi vermek. Kemal Kılıçdaroğlu geçmiş tecrübesiyle, devlet adamlığıyla, geçmiş bürokratik deneyimiyle beş gün değil beş saatte bu koalisyonu kuracak güçtedir. Bunun mutlaka verilmesi gerekir. Eğer verilmezse bu bir silahsız darbe olur."
"MESAJ MUHALEFETTEKİ PARTİLEREYDİ"
Milli iradenin, halkın iradesinin seçimlerde bir uzlaşma hükümeti kurulması mesajını verdiğini belirten Ağbaba, halkın bu mesajı iktidarda olan partiye değil muhalefetteki partilere verdiğini, Cumhuriyet Halk Partisi'nin bu konuda üzerine düşen her şeyi yaptığını ifade etti.
MHP'YE BAŞBAKANLIK DAHİ TEKLİF EDİLDİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'nin önündeki dönemde sorun yaşamaması için, geçmiş dönemlerde yaşadığı sıkıntıları aşması için bir çok öneriyi gündeme getirdiğini aktaran Ağbaba, şöyle konuştu: "CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, başbakanlık dahi her şeyden fedakarlık edeceğini söyledi. MHP'nin genel başkanına başbakanlık dahi teklif edildi. CHP, hükümeti kurmada taşın altına elini koyacağını söyledi ve bu süreçte bütün partilerle uzlaşmaya çalıştı. Erdoğan maalesef AKP'nin baş genel başkanı gibi davranıyor. Kurucusu olduğu partinin batmasını göze alarak Davutoğlu ve AKP üzerine bir karabasan gibi maalesef çöküyor.
KILIÇDAROĞLU HÜKÜMETİ 5 SAATTE KURAR
Ağbaba, birkaç yıldır duran terör olaylarının yeniden başladığını, yoksul evlere ateş düşmeye başladığını bildirdi. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun hükümeti kuramadığını belirten Ağbaba, şunları kaydetti: 'Dün MHP ile görüşmesinden sonra hükümetin kurulamayacağı anlaşıldı. Şimdi yapılması gereken, anayasanın emrettiği bir şey var, yapılması gereken şey şu; Kemal Kılıçdaroğlu'na bu görevi vermek. Kemal Kılıçdaroğlu geçmiş tecrübesiyle, devlet adamlığıyla, geçmiş bürokratik deneyimiyle beş gün değil beş saatte bu koalisyonu kuracak güçtedir. Bunun mutlaka verilmesi gerekir. Eğer verilmezse bu bir silahsız darbe olur. Eğer görev oyalanır, ikinci partinin genel başkanına verilmezse bu bir anayasal darbe olur ve bu suç olur. Bu suçtan da kimse kaçamaz. Bunun derhal Kemal Kılııçdaroğlu'na, genel başkanımıza bu görevin verilmesini bekliyoruz.'

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...