Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

HDP'lilerin 'Canlı Kalkan' eylemi sona erdi

/ Kaynak: DHA
HDP'lilerin 'Canlı Kalkan' eylemi sona erdi

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Ağrı Dağı'nda yapılacak operasyonları engellemek isçeyen HDP'lileri düzenlediği 'Canlı Kalkan' eylemi sona erdi.

Valililik artan terör olayları nedeniyle Tendürek Dağı ile birlikte Ağrı Dağı'nı 2 Ağustos'ta, ardından 19 Ağustos'ta 15 gün süreyle 'Özel güvenlik bölgesi' ilan ederek sivillere yasakladı. Yaylacı ve köylerin boşaltılmasıyla birlikte operasyonları engellemek isteyen HDP, 'canlı kalkan eylemi başlattı. Bugün Ağrı Dağı'nda basın toplantısı düzenleyen HDP Doğubayazıt ilçe Eş Başkanı Nuri Çelik ile HDP Ağrı Milletvekili Mehmet Emin İlhan, eylemin sona erdiğini bildirdi. Ağrı Dağı'nda savaşı durdurmak için geldiklerini savunan Milletvekili Mehmet Emin İlhan, şunları söyledi:


"Sadece Ağrı Dağı'ndaki eylemimiz bitiyor. Ama ülkede halen kaos ve savaş devam ediyor. Burada eylemleri noktalarken şehirde insanlarımız ölüyor. Türkiye'de barışa en çok ihtiyacı olan Kürtler ve ötekileşen halklar olarak, barış ve çözümün adresi sağlanana kadar eylemlerimiz devam edecek. İktidarın başlattığı, Cumhurbaşkanı'nın özelde kendi kişisel çıkarları için başlattığı bu savaşta, barış saflarında yer almaya davet ediyoruz. Bütün bölge seçilmişlerine ve bize destek veren halka teşekkürlerimizi sunuyoruz."


Ağrı Dağı'ndaki 'Canlı kalkan' eylemi, alkışlarla son buldu. Eli mezrası üstünde eyleme katılanlar, Doğubayazıt'a döndü.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...