'Soma Davası'nda 'terörist' tartışması

/ Kaynak: İHA
'Soma Davası'nda 'terörist' tartışması

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Soma maden kazası ceza davasında müşteki avukatı Can Atalay,Can Gürkan'ın mahkeme dışına çıkarılmasını talep etti.

Soma maden kazası ceza davasında müşteki avukatı Can Atalay, çapraz sorguya tabi tutulan tutuklu sanıklardan teknik nezaretçi ve hazırlık başmühendisi Ertan Ersoy'un şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan tarafından baskı altında olduğunu öne sürerek ve kendilerine yönelik 'Katliam kelimesini teröristler kullanır' dediği iddiasıyla Can Gürkan'ın mahkeme dışına çıkarılmasını talep etti. Mahkeme heyeti bu talebi oy birliğiyle reddetti. Mahkeme sırasında daha sonra Can Gürkan'ın söylediği iddia edilen sözün sanık avukatları tarafından söylendiği ortaya çıktı.
301 işçinin hayatını kaybettiği 162 işçinin de yaralandığı Soma maden kazasının ceza davasının 3'üncü duruşmasının 3'üncü celsesi Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu sanıklardan ocağın teknik nezaretçisi ve hazırlık başmühendisi Ertan Ersoy'un sorgulanması ile tamamlandı. 18 Ağustos'ta başlayan duruşmada şimdiye kadar 5 tutuklu sanığın çapraz sorgusu tamamlanmış oldu.
"BÜTÜN AKSAKLIKLARI BİLDİRDİM"
Ocağın teknik nezaretçisi tutuklu sanık Ertan Ersoy'un avukatı Murat Yıldız'ın sorularıyla başlayan çapraz sorgulamada Ertan Ersoy, üzerine atıflı görevleri eksiksiz yerine getirdiğini ve madende gördüğü bütün aksaklıkları deftere işleyerek MİGEM'e ilettiğini bildirdi. Bildirdiği aksaklıkların giderilip giderilmediğini denetlemenin kendi işi olmadığını kaydeden Ersoy 15 günde bir madene girerek bütün madendeki aksaklıkları ve kendisine iletilen şikayetleri deftere işlediğini ve bunların hepsinin defterlerde olduğunu kaydetti.
Müşteki avukatlarından Selçuk Kozağaçlı ise sorduğu birçok soruya sanık tarafından yalan söylenerek kendine zarar verdiği gerekçesiyle daha fazla soru sormak istemediğini belirterek sorularını tamamladı.
"KATLİAM KELİMESİNİ TERÖRİSTLER KULLANIR"
Yine müşteki avukatlarından Can Atalay "Siz hazırlık birimi başmühendisi ve teknik nezaretçi olarak kendi yaptığınız projeleri mi denetliyorsunuz? Yani hem yapıyor hem de denetliyor musunuz? Peki katliamdan 15 gün önce revire yoğun zehirlenme şikayetleri ile başvuran işçilerden haberiniz var mıydı?" şeklindeki sorusu sırasında Can Atalay'ın iddiasına göre şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan'ın sanığa dönerek 'katliam kelimesini teröristler kullanır' dediğini öne sürerek mahkeme heyetine itiraz etti. Can Atalay mahkeme başkanına, "Huzurunuzda sanığa talimat verdi. Suç duyurusunda bulunuyoruz. CMK'nın 200. maddesi gereğince Can Gürkan'ın salondan dışarı çıkarılmasını istiyoruz. Sanığın baskı altında yönlendirildiğini düşünüyoruz" dedi.
Bu sırada sanık avukatları da iddianamede katliam kelimesinin geçmediğini ve katliam yerine kaza kelimesinin kullanılmasını talep etti. Mahkeme heyeti müşteki avukatı Can Atalay'ın Can Gürkan'ın salondan çıkarılması talebini oybirliğiyle reddetti. Mahkemenin devamında Can Gürkan'ın söylediği iddia edilen 'katliam kelimesini teröristler kullanır' sözünün sanık avukatları tarafından söylendiği ortaya çıktı. Celsenin devamında müşteki avukatlarının 'katliam' kelimesini kullanmaya devam etmesi üzerine sanık avukatları yerlerinden kalkarak müşteki avukatlarının yanına gitti ve mahkeme salonu biranda karıştı. Şehit madencilerin aileleri sanıklara ve sanık avukatlarına 'Siz de evlat acısı çekin' diyerek bağırırken sanık avukatları mahkeme süresince 'katliam' kelimesinin kullanılmasının yasaklanmasını talep etti. Mahkeme heyeti sanık Ertan Ersoy'un çapraz sorgusunun tamamlanmasının ardından duruşmanın 3'üncü celsesini bitirdi. Soma maden kazasının ceza davasının 3'üncü duruşmasının 4'üncü celsesi 21 Ağustos Cuma Günü sabah 09.00'da başlayacak. nbsp;

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...