PKK destekçisi HDP'li belediyelere sıkı takip

PKK destekçisi HDP'li belediyelere sıkı takip

GÜNDEM Haberleri

Hükümet, HDP'li bazı belediyelerin araçlarının PKK'ya hizmet ettiği iddiaları üzerine, Davutoğlu'nun talimatıyla iş makineleri saat saat takip edilecek

Yücel KAYAOĞLU
PKK'nın son günlerde artırdığı eylemlerinde HDP'li belediyelere ait iş makinelerini kullandığı iddiaları üzerine hükümet harekete geçti. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Doğu ve Güneydoğu illerinin valilerine HDP'li belediyelere ait iş makinelerinin takibe alınması talimatını verdi. Siirt'te geçen haftaki bomba tuzaklı eylemde 8 askerin şehit edilmesi olayında, HDP'li belediyelerin araçlarının önce hendek kazdığı, ardından teröristlerin yola bomba döşedikten sonra yine belediyenin imkanları ile üzerinin asfaltlandığı iddiaları ortaya atılmıştı. Bu olayla birlikte birçok HDP'li belediyenin PKK'ya lojistik destek sağlandığına dair duyumlar üzerine konu hükümetin gündemine geldi. HDP'li 120 civarında belediye olduğu, bu belediyelere İller Bankası aracılığı ile aktarılan ödeneklerin PKK'nın terör faaliyetlerinde kullanıldığına dair iddiaları masaya yatıran hükümet, valilikler aracılığı ile bir dizi tedbir alınması talimatını verdi. Bu talimat üzerine harekete geçen Doğu ve Güneydoğu illerinin valileri arka arkaya genelgeler yayınlamaya başladı. Valiliklerin ve kaymakamlıkların aldıkları önlemler ile belediyelere ait iş makinalarının hangi iş için kullanılacağı, güzergahları, hangi saatler arasında çalışacağı günlük olarak takip edilecek. Güvenlik birimleri seyir halinde olan iş makinelerini denetime tabi tutacak, güzergâhı, hangi iş için kullanılacağına yönelik belgesi olmayan iş makinaları parka çekilecek. Bu uygulamaya itiraz edenlerin iş makinaları kolluk kuvvetleri tarafından zor kullanılarak parka çekilecek.
GÜL: HESAP VERECEKLER
Doğu ve Güneydoğu'daki bazı ilçe belediyelerine ait iş makinelerine da kaymakamlıklar tarafından el konuldu. Son olarak Bitlis'in Hizan ilçesinde, kaymakamlık, son günlerde yaşanan olaylarda iş makinelerinin hendek kazımında kullanılmasını önlemek maksadıyla başta belediye olmak üzere ilçe genelindeki tüm iş makinelerine el koyarak parka çektirdi. AK Parti'nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül de HDPli belediyelerin PKK'ya lojistik destek sağladığı iddialarını "Devletin şehirde yaşayanlara hizmet için gönderdiği ödenek ve araçları terör örgütünün emrine tahsis eden belediye başkanları hesap verecek" sözleriyle değerlendirdi.
CAMİYİ BİLE VURDULAR!
Van'ın Gevaş İlçesi'ndeki Balaban Jandarma Karakolu'na önceki gece bombalı araçla yapılan saldırı sonrası saçılan parçalar, 200 metrelik alana dağıldı. Patlamanın olduğu noktada dev bir çukur açıldı. Karakolun çevresindeki 15 ev ve iş yerleri büyük hasar gördü. Harabeye dönen caminin de çatısı havaya uçtu. Patlamada şans eseri sadece bir evde 2 kişi hafif yaralandı. nbsp;



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...