Terör saldırılarında 48 günlük bilanço

Terör saldırılarında 48 günlük bilanço

GÜNDEM Haberleri

Son bir aydaki operasyonlarda 814 terörist etkisiz hale getirilirken, yurtdışında yaklaşık 450, yurtiçinde ise 250-300 civarında terörist yaralandı...

Türkiye'nin barış ve huzurunu bozmaya yönelik, terör örgütlerince gerçekleştirilen saldırılara güvenlik güçleri, yurtiçi ve yurtdışında yaptıkları operasyonlarla karşılık verdi. Güvenlik güçlerinin 22 Temmuz'dan bu yana terör örgütlerine yönelik operasyonlarında 814 terörist etkisiz hale getirildi.

KCK'nın geçen ay "Barajlar ve baraj inşasında kullanılan araçların hedef alınacağını" açıklamasının ardından PKK ile gençlik yapılanması YDG-H ve terör örgütü DHKP-C, başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri olmak üzere ülke genelinde barış ve huzur ortamını bozan eylemlerini sürdürüyor.

Son 48 gündeki (7 Temmuz-23 Ağustos) terör saldırılarında, Malazgirt Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürü Beyazıt Çeken'in de aralarında bulunduğu 57 güvenlik görevlisi (asker, polis ve korucu) şehit edildi, biri İran uyruklu 15 kişi hayatını kaybetti, 3'ü İran uyruklu 201 kişi yaralandı. Teröristlerce çoğunluğu tırlardan oluşan 210 araç ateşe verildi.

Bu süreçteki çatışmalarda 88 terörist etkisiz hale getirildi, 11'i yaralı 14 terörist yakalandı.

- TSK'nın hava operasyonları

Güvenlik güçlerinin 22 Temmuz'dan bu yana terör örgütüne yönelik yurtiçi ve dışında gerçekleştirdiği operasyonlarda 814 terörist etkisiz hale getirildi.

Hava operasyonları sonucu yurtdışında yaklaşık 450 terörist yaralandı, yurtiçindeki operasyonlarda ise 250-300 civarında teröristin yaralandığı tespit edildi.

Hava operasyonlarının yanı sıra güvenlik güçleri, tank ve top atışıyla da terör örgütü mensuplarına büyük zayiat verdirdi. Terör örgütü PKK, ölen teröristlerin bazılarının cesedini yanında götürüyor, bazı teröristlerin cesedi ise bulunduğu yerde terk ediliyor.

- Terör örgütlerine yönelik yurtiçindeki operasyonlar

Büyük bölümü PKK ve gençlik yapılanması YDG-H'ye olmak üzere, DAEŞ ve DHKP-C terör örgütlerine yönelik pek çok ilde gerçekleştirilen operasyonlarda, 24 Temmuz'dan bu yana 2 bin 104 kişi gözaltına alındı, bunlardan 513'ü tutuklandı.

- Son 24 saatte yaşananlar

Diyarbakır'da güvenlik güçlerine yönelik silahlı saldırıda 1 terörist ölü ele geçirildi.

Operasyonda, el yapımı 20 bomba, 2 roketatar, 2 el bombası ve çok sayıda mühimmat yakalandı. Belediyelere ait kepçe, çekici, kamyon iş makinelerini kullanarak sokak aralarında hendekler kazarak polisin görev yapmasını ve halkın evlerine girmesini engelleyen, bölge esnafı ile vatandaşların huzurunu kaçıran kişilerin yakalanmasına yönelik çalışmalarda, belediyede görevli 4 kişi Cumhuriyet Savcısı talimatıyla gözaltına alındı.

İstanbul'da Dolmabahçe Sarayı'nda nöbet tutan polislere yönelik saldırının ardından gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK yandaşlarınca açılan hendekleri kapatan güvenlik güçlerine saldıran gruba müdahale edildi.

Diyarbakır'da Silvan ilçesinde güvenlik güçlerine, bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca ateş açılması sonucu bir asker hafif yaralandı.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklandı.

Ağrı'da cezaevi önündeki nöbet kulübesine bölücü terör örgütü PKK üyelerince bombalı saldırı düzenlendi.

Bitlis'in Hizan ilçesinde çıkan çatışmada bir terörist etkisiz hale getirildi. Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde devriye gezen polis ekiplerine silahlı saldırıda bulunuldu.

Bayburt'ta, jandarma lojmanları ile askerlik şubesi karşısına bırakılan şüpheli paket fünyeyle patlatıldı. Iğdır'da yol kesen teröristler, durdukları bir tırı yaktı.

Alınan bilgiye göre, terör örgütü PKK mensubu silahlı bir grup, Iğdır il merkezine bağlı Akyumak köyü ile Evci köyü arasında yoldan geçen bir tırı durdurdu. Araç sürücüsünü indiren teröristler, Iğdır'dan Elazığ'a ot balyası taşıyan tırı benzin dökerek ateşe verdi.
Sözde "özerklik" açıklamalarının ardından gözaltına alınan ve aralarında Sur Belediye Başkanı Seyid Narin ve Silvan Belediye Başkanı Yüksel Bodakçı'nın da bulunduğu 5 kişi tutuklandı.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde hidroelektrik santrali inşaatının güvenliğini sağlayan güvenlik güçlerine bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca uzun namlulu silah ve roketatarlarla gerçekleştirilen saldırıda 1 asker şehit oldu, 3 asker yaralandı.

Sözde "özerklikle" devlet kurumlarını tanımadıklarını ilan eden 70 şüpheliden 41'i yakalandı, polisten kaçan 29'u ise aranıyor
Diyarbakır'da teröristlerin hendek kazıp yola barikat kurarak pusuya düşürmeye çalıştıkları güvenlik güçlerine yönelik silahlı saldırıları helikopterden görüntülendi.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca güvenlik güçlerine yönelik gerçekleştirilen silahlı ve el yapımı patlayıcılarla düzenlenen saldırıda, bir terörist yaralı ele geçirildi.

Genelkurmay Başkanlığından, Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde hidroelektrik santrali (HES) inşaatının emniyetini sağlayan güvenlik güçlerine düzenlenen, bir askerin şehit olduğu, 3 askerin yaralandığı saldırının ardından teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için karadan ve havadan operasyonlara devam edildiği bildirildi.

Yüksekova'da gece devriye gezen polis ekiplerine ateş açan ve çıkan çatışma sonrası kaçan teröristlerin terk ettiği iş makinesi, isabet eden kurşunlar nedeniyle kullanılamaz hale geldi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde düzenlenen operasyonda, mezarlıkta bir alana gizlenmiş roketatar mühimmatı, 18 el yapımı patlayıcı, 660 uzun namlulu tüfek fişeği ele geçirildi.

Genelkurmay Başkanlığından, Irak'ın kuzeyinde faaliyet gösteren 8 teröristin, dün Şırnak'ın Silopi ilçesinde güvenlik güçlerine silahsız ve teçhizatsız teslim olduğu bildirildi.

Anayasal düzeni bozmaya çalıştıkları iddiasıyla mahkemeye çıkarılan Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu ve Meclis Üyesi Nurullah Çiftçi ile HDP Merkez İlçe Başkanı İsmail Sihat Kaya tutuklandı.

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde yol kesen terör örgütü PKK mensupları, durdurdukları iki iş makinesi ile iki kamyonu yakarak kaçtı.
Bu arada, PKK terör örgütüne mensup 240 kişi, 24 Temmuz 2015'ten bugüne güvenlik güçlerine teslim oldu. Bunlardan 180'i Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) gerçekleştirdiği hava operasyonlarından sonra Kandil ve civarındaki kamplardan kaçtı. Diğer 60 kişi ise daha önce Irak'ın kuzeyine sığınan ve teslim olanlardan oluştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...