PKK, ABD silahlarıyla Türkiye'ye geliyor

PKK, ABD silahlarıyla Türkiye'ye geliyor

GÜNDEM Haberleri

Sınır ötesindeki hareketliliği istihbarat tespit etti: Ağır kayıp veren teröristler, ABD'nin PYD'ye verdiği silahlarla Türkiye'ye giriyor...

Bölücü terör örgütü PKK hem Kandil'de hem de yurt içinde darbe yiyince, Suriye'nin kuzeyine gönderdiği deneyimli militanlarını geri çağırdı. ABD'nin PYD'ye verdiği silahlarla Kandil'e dönmeye hazırlanan teröristler, dağlık araziden Türkiye'ye sızmaya çalışacak.
nbsp;814 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
Ankara'ya sunulan istihbarat raporuna göre, Türkiye ve Kuzey Irak'ta ağır darbe alan terör örgütü, Suriye'nin kuzeyindeki planlarını değiştirdi. Türk F-16'larının Irak'ın kuzeyindeki Kandil'de kampların yüzde 80'ini imha etmesi, PKK'yı adeta felç etti. Örgütün çözüm sürecini sabote etmesiyle 22 Temmuz'da başlayan operasyonlarda öldürülen PKK'lı sayısı 814'ü, yaralı sayısı ise 750'yi buldu. Örgüt yöneticileri daha güvenli buldukları İran ve Suriye kamplarına kaçtı. Kan kaybının önüne geçebilmek için de PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD eliyle Türkiye'ye sızma planı için düğmeye basıldı.
PYD-PKK ORTAKLIĞI
İstihbarat raporlarına göre örgüt, son olarak PYD ile birlikte savaşmak için Suriye'nin kuzeyine gönderdiği deneyimli militanlarının bir kısmını Türkiye ve Kandil'e geri çağırdı. Suriye'nin kuzeyindeki teröristlere Türkiye'ye sızma talimatı verildiği, örgütün Doğu ve Güneydoğu'da eylemlerini artırmak isteyebileceği belirtildi.
ABD SİLAHLARIYLA
Buna göre örgüt, Suriye'deki uzantısı PYD ile ortak tavır sergiliyor. Suriye uzantısı eliyle ABD'nin verdiği silahların bir kısmı PKK'nın eline geçerken, teröristlerin, bu silahları Kandil'e taşıyacağı da raporda yer alıyor. Güvenlik birimleri de bu durum karşısında örgüte geçit vermemek için teyakkuza geçti.
Kaynak : Sabah

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...