Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye'den çok sert açıklama!

Türkiye'den çok sert açıklama!

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Türkiye'nin El Nusra'nın adam kaçırmasında rol aldığı iddialarını sert bir dille yalanladı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, eğit donat programına katılan ilk mezunların Suriye'ye dönüşlerinde kaçırılmalarında Türkiye'nin dahli olduğuna ilişkin bir haberi yalanladı.Bilgiç, bir soruya cevabında, yabancı bir haber sitesinde çıkan ve eğit donat programına katılan ilk mezunların Suriye'ye dönüşlerinde bir terörist grup tarafından kaçırılmalarında Türkiye'nin dahli olduğunu öne süren haberin bütünüyle hayal mahsulü olduğunu belirtti.


Bilgiç, "Türkiye'nin terör örgütü ilan ettiği gruplarla ilişkisi olduğunu iddia etmek maksatlı ve alçakça bir iftiradır" ifadelerini kullandı.
ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Peter Cook da Pentagon'da yaptığı açıklamada, eğit-donat programında eğitilen ılımlı Suriyeli muhaliflerin kaçırılmasında "Türkiye'nin El Nusra'ya yardım ettiğine" yönelik iddiaların sorulması üzerine, "Haberleri gördük ama Türk hükümetinin bu muhaliflerin yerlerini El Nusra'ya ihbar ettiğine dair hiçbir işaret yok" diye konuşmuştu.
'MİT' İDDİASI


ABD ve koalisyon güçleri tarafından terör örgütü IŞİD'e karşı savaşmaları için eğitilip silahlandırılan Suriyeli ılımlı muhaliflerin, temmuz sonunda Suriye'ye geçtikten sonra 20'den fazlasının Nusra Cephesi tarafından alıkonulduğu belirtilmişti.
Amerikan haber sitesi McClatchy ise ılımlı muhaliflerin kaçırılmasında MİT'in rolü olduğunu öne sürmüştü. McClatchy, Türkiye'nin güneyinde görevli bir yetkili ile konuştuğunu iddia ederek bu kişinin, "eğit-donat grubunun geçişine dair bilgilerin El Nusra'ya sızdırılmasının ardında bu programın başarısız olmasının ABD'nin Esad rejimini devirmeyi öncelik haline getireceğine dair beklentiler olabileceğini" söylediğini öne sürmüştü.
Haber, Hürriyet'e konuşan istihbarat kaynakları tarafından da yalanlanmıştı. Söz konusu kaynaklar, "Haberde Türkiye'nin güneyinde görevli bir yetkiliden de bahsediliyor. Amerikalı ajanstan bir kişi ne Dışişleri, ne MİT, ne de askeri makamlarla görüşmüş. Tamamen uydurma, masa başında üretilmiş deli saçması, aslı astarı olmayan bir haber" demişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...