'Türk uçakları çok yakında IŞİD'i vuracak!'

/ Kaynak: AA
'Türk uçakları çok yakında IŞİD'i vuracak!'

GÜNDEM Haberleri  / AA

ABD Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye'nin IŞİD'e karşı hava operasyonlarına çok kısa süre içinde katılacağı belirtildi.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Jeff Davis, Türk uçaklarının DAEŞ'e karşı mücadelede hava saldırılarına katılacağı zamana ilişkin, “Çok kısa zamanda, herhangi bir gün veya saat vermiyorum ama çok yakında” dedi.


Davis, Pentagon'da düzenlediği basın toplantısında, ABD ile Türkiye arasında DAEŞ'e karşı verilen mücadelede varılan anlaşmaya ilişkin soruları yanıtladı. İmzaların atılmasının ardından Türk uçaklarının hava saldırılarına ne zaman katılacağına yönelik soruya Davis, “Çok kısa zamanda, herhangi bir gün veya saat vermiyorum ama çok yakında” yanıtını verdi.


Davis, Türkiye'nin koalisyonun hava saldırılarına dahil olmasının daha fazla hedefleri vurabilmelerine, daha fazla uçuşlar yapabilmelerine imkan sağlayacağının altını çizdi.


Hava saldırılarında sadece Suriye ve Irak'taki DAEŞ noktalarının hedef alınacağını ve Türkiye'nin de bunun bir parçası olmayı kabul ettiğini vurgulayan Davis, Türkiye'nin terör örgütü PKK'ya yönelik hava saldırılarında ise havada uçuşların çakışmasını önlemek için kendilerini önceden haberdar ettiklerini kaydetti.


Davis, PKK'nın terör örgütü olduğunu ve Türkiye'nin de kendilerini savunma hakkı bulunduğunu tekrarladı.


GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...