Saldırı sonrası Tunceli Valiliği'nden açıklama

Saldırı sonrası Tunceli Valiliği'nden açıklama

GÜNDEM Haberleri

Tunceli'de İlçe Emniyet Amirliği ve Kaymakamlık lojmanlarına yapılan saldırının ardından Valilik'ten açıklama geldi

Tunceli Valiliğinden, Nazımiye ilçesinde İlçe Emniyet Amirliği ve Kaymakamlık lojmanlarına yönelik bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan saldırı sonrasında düzenlenen operasyonlarda, 8 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 28 Ağustos'ta bir grup bölücü terör örgütü mensubu tarafından Nazımiye İlçe Emniyet Amirliği ve Kaymakamlık lojmanlarına yapılan saldırı sonrasında gerçekleştirilen operasyonlarda, 1 RPG-7 roketatar, teröristlerin üzerinde ise 2 kaleşnikof ve silaha ait 17 şarjör ile çok sayıda mühimmat, bir 40 mm bomba atar tüfeği ve tüfeğe ait mühimmat, 1 antitank ve antipersonel roketatar mermisi, bir F-1 el bombası ile 2 el bombası ele geçirildiği belirtildi.
Bölücü terör örgütüne yönelik operasyonların geniş çaplı devam ettiği belirtilen açıklamada, "Saldırı sonrasında terör örgütüne yönelik yapılan operasyonlarda 8 şahıs gözaltına alınmıştır. Şahısların üzerinde ve ikametlerinde yapılan aramada 4 dizüstü bilgisayar, 13 cep telefonu ve bir pompalı tüfek ele geçirilmiştir" denildi.
Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde 28 Ağustos'ta bölücü terör örgütü mensupları tarafından İlçe Emniyet Amirliği ve Kaymakamlık lojmanlarına düzenlenen saldırıda, bir polis memuru şehit olmuş ve iki terörist ölü olarak ele geçirilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...