12 yaşındaki Fırat ekmek almaya gidiyordu...Çocuk katili PKK

12 yaşındaki Fırat ekmek almaya gidiyordu...Çocuk katili PKK

GÜNDEM Haberleri

1984'ten bu yana yüzlerce çocuğu gözünü kırpmadan katleden terör örgütü, dün ölüm listesine bir masumu daha ekledi.

Terör yandaşları, Gezi olayları sırasında gaz fişeğiyle ölen Berkin Elvan'ı aylarca istismar etti. Çocuğun “Ekmek almaya giderken” vurulduğunu savundular. İstismarcılar arasında PKK da vardı. 12 yaşındaki Fırat da dün ekmek almaya gitmek için pazar çantasıyla evden çıkmıştı. PKK'lı hainler günler öncesinden yola yerleştirdikleri patlayıcı ile bir askeri aracı havaya uçurmayı planlıyordu. Ama öyle olmadı... Gözü dönmüş PKK'lılar düğmeye bastığında ne yazık ki küçük Fırat'ın narın bedeni param parça oldu. Kürt bir ailenin mensubu olan Fırat'ın annesi feryat etti, “Yavrum daha 6. sınıf öğrencisiydi, Allah hakkımızı bırakmasın. Oğlum paramparça olmuş” dedi. 
Oysa bu ilk değildi... PKK 35 yıllık tarihinde yüzlerce çocuğu gözünü kırpmadan öldürmüştü. PKK'nın ilk çocuk katliamına 1979'da düşman gördükleri Adalet Partisi'nin Şanlıurfa milletvekili Celal Bucak'ın 8 yaşındaki çocuğunu öldürerek başladı. 1987'de Ortabağ katliamında düğün evinde 2 çocuğu öldürdü. Pınarcık Katliamında ise sayı ne yazık ki 16 çocuktu. 20 Ağustos 1987'de Mardin'e bağlı Bahçe Mezrası'na PKK kurşunlarıyla can veren Hamza henüz 4 aylıktı. Gözü dönmüş teröristler 7 Mart 1987'de Mardin'in Açıkyol Köyü'nü bastı, 6 çocuğu hunharca kurşuna dizdi. Haraberk mezrasına saldıran PKK'lı teröristler bu sefer aynı aileye mensup 7 çocuğu katletti. 23 Ocak 1987'de de Gündükörte Mezrası'nı basan PKK'lılar 2'si bebek 7 çocuğu öldürdü.
Hainler, 9 Mayıs 1988'de Behmenin mezrasında bir aileden 8'i çocuğu gözlerini kırpmadan kurşuna dizdi. 10 Mayıs 1988'de Mardin'in Nusaybin ilçesinde 15 vatandaşı öldüren PKK 6 çocuğa da acımamıştı. 
9 Temmuz 1989'de Diyarbakır'ın Hani ilçesinin Kırım Köyü'ne baskın düzenleyen PKK'lı teröristler 3 yaşındaki bir kız çocuğunu da öldürdü.
PKK, 1989 yılının Kasım ayında Eruh'ta henüz adı bile konmamış 3 günlük bebeğe kurşun sıkmıştı. 
24 Aralık 1989'da Hakkari'nin İkiyaka Köyü'nü basan caniler, en kanlı çocuk katliamına da imza atmıştı. PKK bu köyde yatağında uyuyan 13 çocuğu ağır silahlarla taradı.
1990'daki Çevrimli katliamı da ondan aşağı değildi. Saldırıda 12 çocuk hunharca katledilmişti. 
2 Haziran 1992'de Batman'ın Seki köyünü basan PKK'lılar, iki korucunun evini basıp aynı aileden 8 çocuğu katletti. 
21 Ekim 1993'de Siirt'in Derince Mezrası'nda iki bebek öldüren PKK, Eruh ilçesinde de 4 çocuğı ağır silahlarla taradı. 
PKK'nın “bebek katili” ismini almasının sembol olaylarından biri de Lice saldırısıydı. Örgüt, 19 Ağustos 1992'de Diyarbakır'ın Lice ilçesine kundaktaki bir bebeği de makineli tüfekle taradı.
24 Temmuz 1994'de Van'da Atabinen Köyü'nü basan PKK'lılar annelerinin yanında uyuyan 3 bebeği de öldürdü
PKK, 21 Ocak 1994'te Mardin'in Ormancık ve Akyürek köylerine roket ve gaz bombalarıyla saldırdı, bu hain katliamda 11 çocuk can verdi. 
2008'de Güngören'deki bombalı saldırıda se 5 çocuk ölmüştü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...