İstihbarat ABD'den geldi Türk F-16'lar bombaladı

İstihbarat ABD'den geldi Türk F-16'lar bombaladı

GÜNDEM Haberleri

Amerika, Almanya'nın Spangdahlem Hava Üssü'ndeki savaş uçakları ile 200 personelini Adana'ya kaydıracak

Dışişleri Bakanlığı önceki gün Suriye'deki IŞİD mevzilerinin koalisyon güçleriyle ortak hava harekâtı ile vurulduğu açıklamasının ayrıntıları gün yüzüne çıkıyor. Askeri yetkililer, ilk defa koalisyon güçleri ile Türk savaş uçaklarının katıldığı operasyonda istihbaratın ABD tarafından verildiğini dile getirerek, “İncirlik ve Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nde konuşlu bulunan savaş uçakları verilen koordinatları vurdu” dedi. Bu arada sınır dışı operasyonda Suriye için tam yetki veren tezkerinin önümüzdeki günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşüleceği ve 1 yıl daha uzatılacağı öğrenildi.  Tezkerenin 1 yıl daha uzatılması ve Suriye'ye muhtemel operasyonlarda Genelkurmay Başkanlığı'na tam yetki verilmesi üzerine IŞİD'e yönelik operasyonların sıklaştırılacağı kaydedildi. 

DİYARBAKIR'A UÇAK TAKVİYESİ

ABD tarafından verilen istihbarat üzerine İncirlik'te konuşlu bulunan koalisyon güçlerine ait uçaklar ile Diyarbakır'da konuşlu bulunan Türk jetlerinin IŞİD'e yönelik operasyonları sürerken, Diyarbakır'a savaş uçağı takviyesi yapıldığı belirtildi. Askeri kaynaklar, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bünyesindeki Amasya Merzifon'da konuşlu bulunan 5. Ana Jet Üssü'ne bağlı Akıncı ve Tunç filolarına ait uçakların da takviye amacıyla Diyarbakır'a sevk edildiğini kaydetti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...