Adil Gür, AK Parti'nin oy oranını açıkladı

Adil Gür, AK Parti'nin oy oranını açıkladı

GÜNDEM Haberleri

A&G Araştırma Başkanı Adil Gür, yaptıkları son seçim anketinin sonuçlarını açıkladı.

A&G Araştırma Başkanı Adil Gür, yaptıkları son seçim anketinin sonuçlarını açıklayarak, AK Parti'nin hata yapmaması ve her ile özel kampanya yapması halinde tek başına iktidar olacağını açıkladı.

A&G Araştırma Başkanı Adil Gür: Tuğrul Türkeş'in kabinede yer alması MHP'nin seçim stratejisini bozdu. MHP'ye giden oyların AK Parti'ye dönüşü kolaylaşır. Müslüman Kürtler AK Parti'yi tamamen terketmedi. AK Parti'nin oy oranının yüzde 43-44 olduğunu düşünüyorum. AK Parti'nin 90 oyla kaybettiği milletvekillikleri var. Az farkla kaybedilen yerlerde iyi çalışma yapılırsa ve hatalar doğru analiz edilirse 42.8 bile tek başına iktidarı getirebilir. Her ile özel kampanya derken neyi kastediyorsunuz?

HER İLE ÖZEL KAMPANYA YAPILMALI

100 oyla 200 oyla milletvekili kazandılar ya da kaybettiler. Mesela Erzincan'da 92 oyla bir milletvekilliği kaybetti. AK Parti 276'yı yakalamak istiyorsa eforunu buralara harcaması lazım. AK Parti az farkla kaybettiği ve kazandığı illere yoğunluk vermesi gerekiyor. Tabi bunu yaparken de az farkla kazandığı yerleri kaybetmemesi gerekir.
 
- Bir araştırmada okumuştum. AK Parti nokta atışı olarak 90 bin oy alırsa tek başına iktidarı elde edebiliyor.
 
Evet, oy oranı konuşmanın bir anlamı yok. Yüzde 44 tek başına iktidar çıkarmayabilir. %42 tek başına iktidar getirebilir. Son vekillikleri kimin aldığı önemli. Çankırı'da oyunu 10 puan arttırmanın bir anlamı yok. Zaten 2-0 almışsın. O yüzden yüzdelerin bu seçimde fazla bir önemi yok.
 
AK PARTİ'NİN OY ORANI YÜZDE 43-44
 
- Yarın seçim olsa partilerin oy oranları nasıl olur?

 
Yarın değil bugün seçim olsa diyelim. 24 saat uzun bir süre. Yarın sabah neye uyanacağımızı bilmiyoruz. AK Parti yüzde 43-44, CHP yüzden 26-27, MHP yüzde 13-14, HDP yüzde 12-13 oy alacağını düşünüyorum. Bu benim görüşüm. Bana "4 partili mecliste tek başına iktidar çıkmaz" diyorlar. Çıkar ama dediğim gibi il il çalışma yapmak, az farkla kazanılan ve kaybedilen yerler üzerinde yoğunlaşmak gerekir.
 
- Türkiye nasıl bir 60 gün yaşayacak?
 
Bu seçimde tek bir şey konuşacağız. AK Parti tek başına iktidar olacak mı? AK Parti tam iktidarın sınırında. Yarım puan bile altın değerinde. Muhalefet partileri de tek başına iktidar yapmamak için büyük bir kampanyayla Ak Parti'ye vuracaktır. Çok sert bir seçim dönemi yaşayacağız. Ben bunun yanlış olduğunu düşünüyorum. Bütün siyasi partilerin üslubuna dikkat etmesi gerekir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...