HDP VE DBP'li 13 kişiye gözaltı

HDP VE DBP'li 13 kişiye gözaltı

GÜNDEM Haberleri

Ağrı'da Dünya Barış Günü'ne katılmak üzere yola çıkan, aralarında HDP il Başkanı Sabri Tayfur'un da bulunduğu HDP ve DBP'li 13 kişi gözaltına alındı

Ağrı'dan Doğubayazıt İlçesi'ne 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinliğine katılmak üzere yola çıkan, aralarında HDP il Başkanı Sabri Tayfur'un da bulunduğu HDP ve DBP'li 13 kişi gözaltına alındı. Bölge Trafik Şube Müdürlüğü'ndeki arama noktasında durdurulan minibüste 'Halkımızın öz yönetimini selamlıyoruz' pankartı bulundu. 
 Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 9 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan C.A'nın Karakoçan Belediye Başkan Yardımcısı Cennet Ayık'ın eşi olduğu öğrenildi. 
 Şırnak'ta ise 7 PKK'lı terör örgütünden kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldu. Kentte, 2013 ile 2015 yılları arasında 880 PKK'lının örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim olduğu bildirildi. 
Şırnak'ta, askeri araca teröristlerce düzenlenen saldırıda 2 asker hafif şekilde yaralandı.
 Terör örgütü mensuplarınca yapılan yol kesme, araç yakma, gasp, tehdit ve silahlı saldırıları önlemek amacıyla Tunceli Valiliğinin aldığı kararla trafiğe kapatılan Tunceli-Pülümür ve Tunceli-Ovacık karayolları yeniden ulaşıma açıldı.
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde dün gece çıkan olaylarda bir kişi hayatını kaybetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...