Arabalı vapur, Harem açıklarında kaza yaptı

/ Kaynak: DHA
Arabalı vapur, Harem açıklarında kaza yaptı

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Harem İskelesi'nden hareket ettikten sonra makine arızası yapan İDO'ya bağlı araba vapuru, sürüklenerek bir geminin demir zincirine takıldı.

Harem iskelesinden saat 17:00 de 60 araç 153 yolcu ile hareket eden Topkapı araba vapurunun kısa süre sonra makina arızası sebebi ile durduğu bildirildi. İDO'dan yapılan açıklamada "Rüzgarın da etkisi ile sürüklenen araba vapuru iskeleye bağlı Kaunas Sea ways isimli roro gemisinin demir zincirlerine takılarak durdu. Hiçbir can ve mal kaybı yaşanmadı. Geminin takıldığı zincirden kurtarılma çalışmaları devam ediyor. " denildi.


153 YOLCU KURTARILDI  
Harem İskelesi'nden hareket ettikten sonra makine arızası yapan İDO'ya bağlı arabalı vapurun tüm yolcu tahliye edildi. Geminin kurtarılma çalışmaları sürüyor.
 
Harem İskelesi'nden saat 17.00 sıralarında 60 araç ve 153 yolcu ile hareket eden İDO'ya bağlı araba vapuru, bir süre sonra makine arızası nedeniyle sürüklenmeye başladı. Arabalı vapur iskeleye bağlı Kaunas Sea ways isimli roro gemisinin demir zincirlerine takılarak durmayı başarırken can ve mal kaybı yaşanmadı.
 
Durumun bildirilmesinin ardından sahil güvenlik ekipleri arabalı vapurun ve mahsur kalan yolcuların kurtarılması için çalışmalar başlattı.
 
Arabalı vapura yanaşan bir yüzer vinç yardımı ile tüm yolcular ve sürücüleri tahliye eden ekipler daha sonra geminin takıldığı zincirden kurtarılması için çalışma başlattı. Gemiyi kurtarılma çalışmaları devam ediyor.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...