Baykal vekillik için 11'inci kez başvuru yaptı

Baykal vekillik için 11'inci kez başvuru yaptı

GÜNDEM Haberleri

Ana muhalefet partisi CHP'de 1 Kasım'da yapılacak genel seçimler için milletvekili aday adayı olmak isteyenlerin başvuruları sürüyor.

31 Ağustos'ta başlayan ve 7 Eylül'de sona erecek müracaatlar çerçevesinde bugüne kadar 100'ün üzerinde dosya alındı. Eski Genel Başkan Antalya milletvekili Deniz Baykal da yeniden aday adayı oldu. Antalya'dan aday adaylığı dosyasını CHP Genel Merkezi'ne ulaştıran 76 yaşındaki Baykal, 11'inci başvurusunu yaptı. Tecrübeli siyasetçi, Meclis'e milletvekili olarak ilk adımını 1973 yılına attı. Önce en genç milletvekili, sonra en genç bakan olarak tarihe geçti. Darbe ve CHP'nin parlamento dışı kaldığı 18 Nisan 1999 seçimleri hariç Meclis'te yer aldı. 42 yıllık siyasi hayatı boyunca tam 27 hükümete şahit oldu. Sadi Irmak'tan Süleyman Demirel'e, Turgut Özal'dan Yıldırım Akbulut'a, Mesut Yılmaz'dan Tansu Çiller'e, Necmettin Erbakan'dan Ahmet Davutoğlu'na kadar 13 ayrı başbakan gördü. 16 yıl kadar CHP'nin genel başkanlık koltuğunda oturdu. Daha önce 10 defa aday oldu, 9 dönem milletvekili seçildi. 7 Haziran'da tekrar seçildi ve en yaşlı üye sıfatıyla Meclis'in açılışını yaptı. Partisinin Meclis Başkanlığına aday gösterdiği Baykal, eğer 1 Kasım'da seçilirse yine Meclis'in en kıdemli siyasetçisi olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...