PKK'nın sindirmeye çalıştığı yöre halkı susmuyor

PKK'nın sindirmeye çalıştığı yöre halkı susmuyor

GÜNDEM Haberleri

Destek alamadıkları Mehendi bölgesindeki halka kan kusturan PKK şimdi de köprülerini yerle bir etti

Dün Hakkari-Çukurca kara yolunda ilçe merkeziyle 7 köye ulaşımı sağlayan köprü, PKK'lıların yerleştirdiği patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu kullanılamaz hale geldi. Yaşadıkları baskı ve zulme isyan eden 400 vatandaş, teröre karşı tepkilerini göstermek için tahrip edilen Mehendi-1 Köprüsü'ne doğru yürüyüş yaptı. Bölgeye gelen askerleri alkışlarla karşılayan vatandaşlar, “En büyük asker bizim asker” sloganları attı.
Hava harekâtlarında ağır darbe yiyen PKK'lılar, askerin uzak mesafeli atışlarına karşı sivilleri canlı kalkan olarak kullanmak için meskun mahallerdeki halka karşı eylemlerini artırdı. Bu nedenle çok sayıda terörist, Konur Vadisi bölgesinde toplandı. Teröristler, Konur Vadisi'ne ulaşımın sağlandığı Mehendi-1 Köprüsünü 4 Ağustos'ta, Gülkan Vadisi içindeki köprüyü de 2 Eylül'de patlayıcılarla imha etti. Gülkan Vadisi'nde yol yapan araçları da ateşe verdi. Bununla da yetinmeyen teröristler, köylülerin tüm iletişimini kesmek için 22 Ağustos'ta GSM vericisini imha etti. PKK'lılar, köylülerin Mehendi-Su Gediği istikametine hayvanlarını geçirmelerine, bölgedeki arazilerini, meralarını kullanmalarına da izin vermedi.
Teröristler, Mehendi'de gerçekleştirdikleri benzer eylemlerle bölge genelinde halkı açlık ve yokluğa mahkûm ederek, kendi taraflarına çekmeye çalışıyor. Baskı ve zulme karşın teröristlere destek vermeyen köylüler de örgüt tarafından göçe zorlanıyor. Direnenlerin evleri, iş yerleri ve arabaları da yakılıyor. İstihbarat raporlarında, teröristlerin boşalttığı bu köy ve mezralara ileriki aşamada Nasturileri, Mecusileri ve Yezidileri yerleştirmeyi planladıkları bilgisi yer alıyor. PKK'lıların geçtiğimiz günlerde deşifre edilen telsiz konuşmalarında, “Halkın çoğunluğu devletin yanında. Yaşanan olaylara çok tepkisiz ve isteksizler. Uyuz halkın tepki verebilmesi için toplumu harekete geçirecek önemli bir durumun veya şartların oluşturulması gerek. Bu bölgede köprülerin, GSM istasyonlarının tahrip edilerek halkın hayatının zorlaştırılması şart... Mehendi bölgesinde benzer eylemler yapıp, halkı açlık ve yokluğa mahkûm ederek kendi tarafımıza çekelim” ifadeleri dikkat çekmişti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...