IŞİD'e karşı Türkiye gücümüze güç kattı

IŞİD'e karşı Türkiye gücümüze güç kattı

GÜNDEM Haberleri

Türkiye'nin koalisyon güçlerinin İncirlik üssünü IŞİD'e karşı kullanımına izin vermesiyle ilgili önemli bir açıklama daha geldi.

Türkiye'nin koalisyon güçlerinin İncirlik üssünü  IŞİD'e karşı kullanımına izin vermesiyle ilgili önemli bir açıklama daha geldi. Birleşik Ortak Özel Operasyon Görev Gücü Komutanı General Kevin J. Killea, Türkiye'nin İncirlik Üssü'nü açmasının ve hava operasyonlarına katılmasının güçlerine güç kattığını söyledi. Türkiye'nin operasyon güçlerine verdiği desteklerin sayısal dökümleri, vurdukları hedefler ya da konumlar konusunda ayrıntılara girmeyeceğini belirten Killea, “Türkiye'nin koalisyon gücüne katılması ve İncirlik'ten saldırı platformu oluşturulması, bizim yeteneklerimizi önemli ölçüde genişletti” diye konuştu. İncirlik'in açılmasının çok stratejik olduğunu, hedef belirleme ve IŞİD hedeflerini vurmada çok büyük esneklik sağladığını anlatan General Killea, “Türk meslektaşlarımızın Birleşik Ortak Özel Operasyon Görev Gücü'ne katılması hava operasyonlarında çok açık bir uyumluluk ve eşzamanlılık sağladı. Türkiye'nin katkısı, terör örgütü IŞİD'i yenme konusundaki ortak amaca güzel bir ortaklık örneği” açıklamasında bulundu. Killean, ayrıca, İncirlik'ten kalkan yakıt transferi uçaklarının, daha çok hedeflerin daha kısada vurulmasını son derece kolaylaştırdığını da belirtti


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...