Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Pakistan'a gidiyor

/ Kaynak: AA
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Pakistan'a gidiyor

GÜNDEM Haberleri  / AA

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez, resmi temaslarda bulunmak üzere yarın Pakistan'a gidecek.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, resmi temaslarda bulunmak üzere yarın Pakistan'ın başkenti İslamabad'a gidecek.
Din İşleri ve İnançlar Arası Uyum Bakanı Serdar Muhammed Yusuf'un resmi davetlisi olarak Pakistan'a gidecek Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in bu ziyareti, aynı zamanda Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Pakistan'a düzenleyeceği ilk üst düzey ziyaret olacak.
Pakistan temaslarının ilk gününde Serdar Muhammed Yusuf ile görüşecek Görmez, aynı gün Pakistan Medreseleri Tanzim Birliği'ni de ziyaret edecek.
- Görmez Pakistan Cumhurbaşkanı ile görüşecek
Ziyaretinin ikinci gününde Pakistan Cumhurbaşkanı Hüseyin tarafından kabul edilecek Görmez, temaslarına, Federal Eğitim ve Mesleki Eğitim Bakanı Baliğ-ür-Rahman, Kalkınma ve Reform Bakanı İhsan İkbal ve Başkent İdare ve Geliştirmeden sorumlu Devlet Bakanı Osman İbrahim ile devam edecek.
Görmez'in İslam İdeoloji Konseyine ve İslam Bilimleri Enstitüsüne de ziyaret gerçekleştirmesi bekleniyor.
Pakistan programının üçüncü gününde Uluslararası İslam Üniversitesi'ni ziyaret edecek Görmez, üniversite öğrencilerine bir konferans verecek. Görmez, aynı gün Pakistan Ulema Konseyi heyetiyle heyetler arası görüşme gerçekleştirecek, üçüncü günün akşamında ise Pakistan Devlet televizyonu PTV'ye konuk olacak.
Görmez ayrıca, cuma günü Faysal Camii Külliyesine gerçekleştireceği ziyaretin ardından, tarihi Faysal Camii'nde hutbe irat edecek.
- Pencap Eyalet Başbakanı'na nezaket ziyareti
Pakistan ziyaretinin ikinci ayağında Lahor'a geçecek Görmez, Muhammed İkbal'ın mezarını ziyaretinin ardından Padişah Camii, Eşrefiye Üniversitesi, Seyid Mevdudi Uluslararası İslam Eğitim Enstitüsü ziyaretlerinde bulunacak. Görmez, öğleden sonra Pencab Eyalet Başbakanı Şahbaz Şerif'e bir nezaket ziyaretinde bulunacak.
Pakistan'daki ziyaretlerinin ardından Görmez, 13 Eylül Pazar günü yurda dönecek.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...