Büyük PKK temizliği!

Büyük PKK temizliği!

GÜNDEM Haberleri

Sokağa çıkma yasağı ilan edildikten sonra Şırnak Cizre'de büyük operasyon başladı.

5 bin polisin katıldığı operasyonda hendekler kapatılıyor, eli silahlı PKK'lı teröristler ev ev aranıyor. Şırnak Valiliği'nce ilan edilen sokağa çıkma yasağı ardından, sivillerin zarar görmemesi için tüm önlemlerin alındığı Şırnak'ta teröristlere karşı "Şehir operasyonu" başladı. Operasyon kapsamında, ara sokaklarda hendek kazıp, silahlarla güvenlik güçlerini hedef alan teröristler sıcak takibe alındı. Onlarca hendekle kapatılan 4 mahalleye giren güvenlik güçleri, hendekleri iş makineleriyle kapattıktan sonra teröristlerle çatıştı. Sabaha kadar süren operasyonlarda 2 terörist öldürüldü, 1'i yaralandı. Ayrıca çatışmalarda yaralandığı belirtilen Ümran A. (18), Zinet D. (30), Meryem İ. (40) ve Barış İ. (16), Şırnak Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Operasyonlar Nur, Cudi, Sur ve Yasef mahallelerinde sürerken ilçeye giriş ve çıkışlar kapatıldı. Elektrik ve iletişim hatları da kesildi. Bölgeye girmek isteyen HDP'li vekillere izin verilmedi. Şerafettin Elçi Havalimanı'nda dün uçak seferleri iptal edildi. 


BOMBALAR ELLERİNDE PATLADI 
Mardin Nusaybin'deki operasyonda ise Lokman Süne adlı terörist öldürüldü. Yenişehir Mahallesi'nde polise atmaya çalıştığı bomba elinde patlayan YDG-H üyesi D.Ö. (17) yaralandı. Batman'da güvenlik güçlerine saldırı hazırlığındaki 4 YDGH'linin üzerinde taşıdıkları patlayıcının infilak etmesiyle de R.K. (23) öldü, S.İ., F.A. ve S.İ., yaralandı. Şırnak Beytüşşebap'ta askeri bölgelere roketli saldırıda bulunan PKK'lılarla güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. 2 asker yaralandı. Diğer taraftan önceki gün 2 teröristin polis merkezini hedef aldığı ve 1 polisin şehit olduğu Tunceli merkezde yaşanan çatışma sonrası PKK'nın Tunceli Bölge Sorumlusu da yakalandı. Gabar Dersim kod adlı PKK'lının Elâzığ nüfusuna kayıtlı Düzgün Biter (36) olduğu öğrenildi. Öte yandan Genelkurmay Başkanlığı kaynaklarına göre terör örgütüne karşı operasyonların başladığı günden bu yana yurtiçinde 350, yurtdışında 620 terörist öldürüldü. 900 civarında terörist de yaralandı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...