Erdoğan: 400 vekil olsaydı durum farklı olurdu

Erdoğan: 400 vekil olsaydı durum farklı olurdu

GÜNDEM Haberleri

Erdoğan, 7 Haziran seçimlerinde ortaya çıkan tablonun istikrarsızlığa ve kaos ortamına yol açtığını belirtti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, A Haber ve ATV'nin ortak canlı yayınında gazeteci Melih Altınok'un sorularını cevaplandırdı. Dağlıca'daki terör saldırısının bir temizlik esnasında meydana geldiğini belirten Erdoğan, terörle mücadelenin bu olaydan sonra daha farklı olacağını söyledi. “Teröristlere bunun bedelini çok ağır ödeteceğiz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeme ilişkin diğer açıklamaları özetle şöyle...
Çözüm süreci içinde terör örgütü silah yığınağı yaptı. Örgüt, bölge halkını baskı altına almak için bu saldırıları yapıyor. Bölge halkı artık “Çekin elinizi yakamızdan” demeli. Askerimizin de polisimizin de vurma yetkisi var ve bu gerektiği hallerde kullanılıyor. Tunceli ve Nusaybin'de olduğu gibi. 
Terör belasının olduğu bir dönemde parlamentoda ortak bir karar çıkaramıyorsunuz. Bunu yapmadan da nasıl mücadele edeceğiz. “Seçim yapılmayabilir” diyenler var. Şu yaklaşıma bak. Yani sen demokrasiye inanacaksın ve 'seçim yapılmayabilir' diye böyle bir yaklaşım ortaya koyacaksın. Böyle bir saçmalık olabilir mi? Onların niyeti seçimi yaptırmamak olabilir ama seçim yapılacak. Seçim güvenliği için taşımalı sistem olabilirdi. Ama bu yapılamadı. 'Sandık sayısınca kamera' bunlar pek gerçekçi değil.
Bizim 400 milletvekili dediğimiz olay, yeni Türkiye'nin süratle oluşturulması içindir. Eğer 400 milletvekilini alabilecek veya bir Anayasa'yı inşa edecek sayıyı bir siyasi parti yakalamış olsaydı, durum bugün çok farklı olurdu. Her şeyden önce Yeni Türkiye adımını atmak için böyle bir şey çok çok iyi olurdu. Temennim seçimin tekrarında 7 Haziran'daki tablo olmasın. Bu Türkiye'ye kan kaybettiriyor. Umuyorum ki milletimiz 1 Kasım'da iradesini bu yönde sandığa yansıtacaktır. Benim 400 vekille ilgili sözlerim ülkenin siyasi istikrarı içindir. Bunu kalkıp da Dağlıca'daki terör saldırısıyla ilişkilendirmek, ahlaksızlığın daniskasıdır. Malum medyanın bu üzücü olaydan rant devşirme çabasıdır.
(Koza-İpek operasyonu): Temizsen niye kaçıyorsun? Kirli ilişkiler içinde bulundukları yerlerden destek arıyorlar. Batı ülkelerine kendi ülkesini şikayet edecek kadar alçalmış durumdalar.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...