Hacı Sabancı paylaştı: Şehitlerimizin son sözü annedir

Hacı Sabancı paylaştı: Şehitlerimizin son sözü annedir

GÜNDEM Haberleri

Hacı Sabancı, Doğu'da zor şartlar altında görevini yapan askerlerin duygularını anlatan bir yazı paylaştı.

Hacı Sabancı, Instagram hesabından paylaştığı bir yazı ile askerlerin duygularına tercüman oldu. Erzurum'da askerlik yapan bir gencin kaleme aldığı yazıda, askerlerin en çok annelerini özledikleri söyleniyor. İşte, "Bir askerin son nefesini verirken, son kelimesi de "anne"dir" diyen  o duygusal paylaşım;


"EN ÇOK HATIRLADIĞIM İKİ ÜÇ SAYFADA BİR ANNE SÖZÜNÜN GEÇMESİDİR"
"Askerliğimi kısa dönem olarak Erzurum'da yaptığımı daha önce söylemiştim. Söyleyeceğim bir çok şey ise eksik kalmıştı. Erzurum'dan ayrılırken yanıma birkaç şey almama izin verildi. Künyem, muayene defterim, teskerem... Bunlardan biri de fotoğrafını gördüğünüz kara kaplı defterlerim. Bu 5 defter 5.5 ay boyunca askerde yaşadığım günleri, anıları not ettiğim günlüklerim. Askerden geldim geleli hiç açmadım. Aslında bana kalsa hiç açmayacağım. Orada yazılanların bazılarını unuttum, bazılarını ise dün gibi hatırlıyorum. En çok hatırladığım ise 2-3 sayfadan birinde "Anne" sözünün geçmesidir.


ASKERDE İNSAN ANNESİNİ ÇOK ÖZLER
Askerde insan annesini çok özler. Sesini duymak için kendini yer bitirir. Geceleri ankesörlü telefonun başında bekleşirler. Arayan "oğlum ben ...'nın annesiyim. Orada mı?" diye sorar. Cevaplayan asker "Anne merak etme ben şimdi onu bulurum" ya da "Anne o şu an talimde,içtimada,yemekte ben gelince aradığını söylerim" der. Oğlunu ziyarete gelen anneyi başka bir asker karşılarsa, onun elini öper anne hoş geldin der. Kısaca bir askerin binlerce annesi, oğlu asker olan annenin de binlerce oğlu olur. İnanır mısınız?


ŞEHİT OLAN ASKERLERİMİZİN SON SÖZÜ EMİNİM ANNEDİR
Koca koca adamların yorgan altında "annem annem" diye ağladığını duydum ben, koca adam olarak bir türküde annemi hatırlayıp ben de ağladım. Asker adam pislikten,komutandan,yemekten,nöbetten, sigarasızlıktan, yorgunluktan,uykusuzluktan çekmez "annesizlikten" çektiğini. Şehit olan askerlerimiz son sözü söyleyecek vakit buldular mı bilmiyorum ama buldularsa eminim son sözleri "Anne!"dir.


BİR ASKERİN SON KELİMESİ ANNEDİR
Bir askere, hangi şehirde, taburda,şartta olursa olsun en çok neyi özledin? diye sorarsanız ilk kelimesi "anne"dir. Bir askerin son nefesini verirken, son kelimesi de "anne"dir. Ne acıdır ki anneliğin en kutsal sayıldığı bu topraklar, annelerin yüzyıllardır en çok ağladığı yerdir. İşte o anneleri ağlatanları, yemeden, içmeden büyüttükleri yavruları ellerinden kayıp giden annelerin ahını alanları, hangi sözcüklerle lanetlemek gerekir bilmiyorum..."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...