Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

11 bölge 'Geçici Askeri Güvenlik Bölgesi' ilan edildi

/ Kaynak: DHA
 11 bölge 'Geçici Askeri Güvenlik Bölgesi' ilan edildi

GÜNDEM Haberleri  / DHA

TUNCELİ'de merkez ile Ovacık, Naziye ile Hozat İlçesi'ndeki 1 bölge, valilik tarafından 'Geçici Askeri Güvenlik Bölgesi' ilan edildi.

Tunceli Valiliği'nden yapılan açıklamada, kararın kentte toplumsal olay görünümlü terör eylemlerinin artış göstermesi ve bölücü terör örgütünün arazide üslenmesine engel olmak, halkın can ve mal güvenliğini korumak amacıyla alındığı belirtildi. Karar doğrultusunda il merkezi sınırlarında bulunan Kutuderesi, Bali Deresi, Hozmerik Kurutlu, Gözlek-Sepertek, Mezarlık bölgesi, Laç Deresi, Ovacık İlçesi'ndeki Karadere, Sal Deresi Piskik Taşıtepe, Hozat İlçesi'ndeki Kinzir Ormanları, Nazimiye İlçesi'ndeki Kayalı Tepe bölgelerinin 'Geçici Askeri Güvenlik Bölgesi' ilan edildiği belirtildi. 


Söz konusu 11 bölgedeki yasağın 1 Eylül 2015 ile 1 Mart 2016 tarihlerini kapsadığı belirtildiği açıklamada, şöyle denildi:


"İlimizde toplumsal olay görünümlü terör eylemlerinin artış göstermesine ve bölücü terör örgütünün arazide üslenmesine mani olmak, halkın can ve mal güvenliğini korumak maksadıyla aşağıda isimleri ve koordinatları yer alan bölgeler 1 Eylül 2015-1 Mart 2016 tarihleri arasında 21/08/2015 tarihli ve 2015/8058 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla 'Geçici Askeri Güvenlik Bölgesi' ilan edilmiştir. Vatandaşlarımızın belirtilen bölgelere girmesi yasaklanmıştır."

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...