Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erzurum Valisi: Diyarbakır'ın Bağdat, Hakkari'nin Şam olmaması için gayret gösteriyoruz

Erzurum Valisi: Diyarbakır'ın Bağdat, Hakkari'nin Şam olmaması için gayret gösteriyoruz

GÜNDEM Haberleri

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, "Diyarbakır bir Bağdat, Hakkari'nin bir Halep, Şam olmaması için gayret gösteriyoruz, göstereceğiz" dedi.

Polis Meslek Yüksekokulu'nun yeni öğretim yılına başlaması nedeniyle kürsüye çıkan Vali Ahmet Altıparmak, sözlerine Dağlıca ve Iğdır'daki terör olaylarını kınayarak başladı. Bu günü kelimelerin boğazında düğümlendiği gün olarak nitelendiren Vali Altıparmak, morali yüksek tutmak, güçlü olmak, bir ve birlik olmak zorunda olmamız gerektiğine işaret etti. Türkiye gibi stratejik bir konumda yer alan ülkelerin bu ve benzeri olayları sık sık yaşayacağına dikkati çeken Vali Altıparmak, şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine, meslektaşlarına baş sağlığı, sabır dileğinde bulundu. Vali Altıparmak, konuşmasında şunları söyledi:


"Tarihe baktığımız zaman Türk milleti hangi devleti kurarsa kursun, bin yıllarca bu tür saldırılara maruz kalmıştır. Bu saldırıların arkası asla kesilmemiş ve devam etmiştir. Zira savaşların şekli şemaili değişmiş. Artık karadan cephe savaşı bitmiş, kapitalizmin en ağır sömürü sistemiyle bu saldırılar devam etmektedir. Nasıl Irak'ta, Suriye'de bugün ciddi manada sömürü varsa benzer sömürüleri de burada yapmak onların en büyük arzusu. Ama bu arzuyu dindirmek oyunu bozmakta bizim işimiz. Baktığınız zaman Irak'ta yer altı zenginlikleri inanılmaz şekilde bedava Avrupa'ya akıyorsa Avrupa'nın zenginliği olmaktadır. Aynı şekilde savaşlar neticesinde son yaklaşık 1 yıl içerisinde bundan bir önce yayınlanan rakamlara göre sadece Almanya'nın silah satışından elde ettiği gelir 6,5 milyar dolar, yaklaşık 20 milyar Türk Lirası. Belki bu 1 ay içerisinde yine ona yakın satış olabilmiş olabilir. Bu kadar büyük rant elde eden, zenginliğini kana borçlu olan ellerin bunu kesmesi mümkün mü? Bu devam edecektir. Ama dediğim gibi biz bunun karşısında Diyarbakır'ın bir Bağdat, Hakkari'nin bir Halep, Şam olmaması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz, göstereceğiz, bundan sonra da devam edeceğiz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...