Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Iğdır'daki hain saldırının detayları

/ Kaynak: AA
Iğdır'daki hain saldırının detayları

GÜNDEM Haberleri  / AA

Iğdır'da 13 polisin şehit olduğu ve 300-400 kilo patlayıcı kullanıldığı belirlenen saldırıda meydana gelen patlama, Ermenistan'da deprem paniğine yol açtı.

Iğdır'da, 13 polis memurunun şehit olduğu terör saldırısında, mutfak tüpüne benzer, fabrikasyon çıkışlı demirden yapılmış bir kabın içine sıkıştırılmış, yaklaşık 300-400 kilogram arasında patlayıcı kullanıldığı belirlendi.

Iğdır'da Dilucu Sınır Kapısı'ndaki memurların görev yerlerine gidişine refakat eden polis ekibine yönelik bölücü terör örgütü mensuplarınca Hasanhan köyü yakınlarında yapılan bombalı saldırının ayrıntıları ortaya çıktı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, olay sonrası bölgede yapılan incelemeler sonucunda, saldırıda mutfak tüpüne benzer, fabrikasyon çıkışlı demirden yapılmış kabın içine sıkıştırılmış yaklaşık 300-400 kilogram arasında patlayıcı kullanıldığı belirlendi.
Asfalta gömülerek gizlenen patlayıcının, şehit polislerin bulunduğu zırhlı minibüsün geçişi sırasında uzaktan kumandayla infilak ettirilmesi sonucu yolda 15 metre genişliğinde 2 metre derinliğinde çukur oluştuğu tespit edildi.

ERMENİLER 'DEPREM OLUYOR' SANDI

Bu arada, teröristlerin yerleştirdiği el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sırasında civardaki Hasanhan, Çamurlu, Kıraçbağı ve Babacan köyleri ile olay yerine 5 kilometre uzaklıkta bulunan Ermenistan'ın bazı ilçe ve köylerinde sarsıntı hissedildiği öğrenildi.

Ermeni basınına göre; sosyal ağlarda izlenimlerini paylaşan bazı Ermenistan vatandaşları patlamayı deprem sandıklarını belirtti. Anna Muradyan adlı bir kadın, “Bina sallandı. Deprem diye düşündüm ve neredeyse her şey yıkılacak diye endişelendim" diyerek yaşadıklarını anlattı.


Patlama nedeniyle bölgedeki köylere elektrik ve telefon bağlantısı sağlayan iletim hatlarında da zarar meydana geldi. Olayın ardından elektrik hatlarındaki arıza giderilirken bölgedeki köylerde telefon iletişiminde aksaklık sürüyor.

2 KİŞİ GÖZALTINDA

Öte yandan, Iğdır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, saldırıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 2 kişinin, sorgularının devam ettiği bildirildi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...