Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Muş'ta terör örgütü operasyonu: 5 gözaltı

/ Kaynak: AA
Muş'ta terör örgütü operasyonu: 5 gözaltı

GÜNDEM Haberleri  / AA

DBP Muş İl Eş Başkanı Akpolat'ın da aralarında bulunduğu 5 kişi, terör örgütüne yardım ve eleman temin etmek suçundan gözaltına alındı.

Muş'ta, terör örgütüne yardım edip ve eleman kazandırdıkları gerekçesiyle aralarında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Eş Başkanı Cihan Akpolat'ın da bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.


Alınan bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, terör örgütüne yönelik kent merkezi ve Varto ilçesinde operasyon yapıldı.


Operasyonda, DBP İl Eş Başkanı Akpolat, eski DBP Varto İlçe Başkanı Güven Meşe, parti yöneticileri Selamettin Yılmaz, Nimet Yılmaz ve Mezopotamya Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği (MEYA-DER) Şube Başkanı İrfan Kandemir gözaltına alındı.


Şüphelilerden Meşe'nin Varto'da geçen yıl Leylek köyü yakınlarında 3 kez gerçekleşen yol kesme ve ilçede çıkan olayları yönlendirdiği iddia ediliyor. 


Emniyet müdürlüğünde ifade işlemleri süren şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada, örgütsel doküman, boş kovan ve mermi bulunduğu bildirildi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...