Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama!

/ Kaynak: İHA
Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama!

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Dışişleri Bakanlığı, BM binasına ülke bayraklarıyla birlikte Filistin Devleti bayrağının da çekilmesinin kabul edilmiş olmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda 10 Eylül'de yapılan oylama neticesinde Birleşmiş Milletler'in New York'taki merkez binası ve diğer merkezlerine üye ülke bayraklarıyla birlikte Filistin Devleti bayrağının da çekilmesinin kabul edilmiş olmasından memnuniyet duymaktayız” denildi.
Açıklamanın devamında, “Bu karar, Filistin Devleti'nin dünya sathında daha fazla ülke tarafından tanınması ve Filistin halkının süregiden işgalden bir an evvel kurtularak 1967 öncesi sınırları içerisinde, başkenti Doğu Kudüs olan kendi egemen devletlerinde hür yaşama özleminin hayata geçirilmesi hedefi bakımından önemli bir adım teşkil etmektedir” ifadelerine yer verildi. 

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...