Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

THY 30 seferini iptal etti

/ Kaynak: İHA
THY 30 seferini iptal etti

GÜNDEM Haberleri  / İHA

İstanbul'da kötü hava koşullarına ve yıldırımlara neden olan elektrik yüklü bulutlar Atatürk Havalimanı'na inecek uçakları olumsuz etkiledi.

İstanbul'da aniden bastıran şiddetli yağmur ve dolu yağışı dün hava ulaşımını olumsuz etkiledi. Kümülonimbus olarak adlandırılan, kötü hava koşullarına ve yıldırımlara neden olan elektrik yüklü bulutlara yakalanmak istemeyen pilotlar, Atatürk Havalimanı'na iniş için yaklaşma yapamadı ve havada dakikalarca tur atmak zorunda kaldı. Hava trafiğini düzenlemek adına Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi görevlileri yoğun çaba sarf ederken pilotlar, kötü hava koşullarının olduğu koordinatları kontrolörlere bildirdi. Pistler, hava şartlarına göre değiştirildi.
PİST KAPASİTESİ DÜŞÜRÜLDÜ
Şiddetli yağış uçuş iptallerine de neden oldu. Meteorolojik şartlar gereği her iki havalimanının da pist kapasitesi düşürülünce Türk Hava Yolları 30 seferini iptal ettiğini duyurdu. THY ayrıca yağış nedeniyle seferlerde yaşabilecek olası gecikmeler için yolculardan havalimanına gelmeden önce bilgi almalarını istedi. 

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...