Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

AB Bakanı'ndan Cizre açıklaması

AB Bakanı'ndan Cizre açıklaması

GÜNDEM Haberleri

AB Bakanı Ali Haydar Konca, bir hafta sonra sokağa çıkma yasağı sona eren Cizre'de 20'den fazla kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı Ali Haydar Konca,  çatışmaların durması gerektiğini söyledi.

Barış olsun, biz bakan olmayalım, koltuk sevdamız yok" diyen Konca, "Ne olur Allah rızası için ateş etmeyin, artık silahlar sussun, bu coğrafya ölümlere doydu, kan suladı bu toprakları, yeter artık; artık sevgi sulasın, artık kucaklaşma ve barış çığlıkları yaşayalım bu ülkede. Bu bağlamda son günlerde yaşanan ölümleri asker, polis, sivil ve genç ölümlerini büyük bir üzüntüyle seyrediyoruz" diye konuştu.

Cizre'deki son durumla ilgili de konuşan Konca, şöyle konuştu: “Orada tahribat olduğu, orada 20'yi aşkın ölü, 50'ye yakın yaralı bulunduğu, bir evin silahla tarandığı ortaya çıktı. Savaş koşullarında bile ölülerin defnedilmesi, yaralıların sevki kesinlikle sağlanan bir durumdur, Cizre'de bunu sağlayamadık. O manzaraları anlatınca içim kararıyor. Bir yığın gerilladan ve silahtan bahsedildi ama sokağa çıkma yasağının kalkmasının ardından sorarlar adama 'hani kardeşim bu gerilla, hani bu silahlar nerede?' diye. Bu tablo Türkiye'de barışa değil, huzursuzluğa ve kardeş kavgasına yol açan tablodur. Bir daha yaşanmamasını diliyorum."

"Cizre'de kaç sivil öldü, sizin edindiğiniz bilgiler nedir?" sorusuna Konca, "Orada bizim edindiğimiz bilgi, ölenlerin tamamının sivil olduğudur. 5 çocuk ölmüş kardeşim. 48-50 yaşlarında kadınlar ölmüş, ölenlerin hepsinin PKK militanı olduğunun kanıtlanması gerekir.

Öbür türlü iddialar inandırıcı olmaktan uzaktır. İçişleri Bakanı ve Şırnak Valisi bu krizi yönetememiştir. Kabinede beraberiz ama bu kriz, bu noktaya gelmeden çözülebilirdi. Kriz yönetiminde sınıfta kalınmıştır" yanıtını verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...