Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Diyanet İşleri Başkanı Görmez'den 'Mescid-İ Aksa' açıklaması

Diyanet İşleri Başkanı Görmez'den 'Mescid-İ Aksa' açıklaması

GÜNDEM Haberleri

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Mabed masuniyetinin çiğnenerek Mescid-i Aksa'nın işgal edilmiş olmasını şiddetle kınıyorum" dedi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Görmez, "Müslümanların en mukaddes üç mabedi arasında bulunan Mescid-i Aksa'ya sabah namazı vaktinde başlayan İsrail müdahalesi kabul edilemez. Bütün din ve medeniyetlerde kabul edilen mabed masuniyetinin çiğnenerek Mescid-i Aksa'nın işgal edilmiş olmasını şiddetle kınıyorum. Bu meşum saldırıda yaralanan aralarında kadınların da bulunduğu kardeşlerime acil şifalar diliyorum" dedi.


Bugün Mescid-i Aksa'nın Müslümanlara kapatılması ve ibadet halindeki çok sayıda Müslümanın içerisinden çıkarılarak 40 Yahudi yerleşimcinin asker korumasında Harem-i Şerife sokulması Mescid-i Aksa'nın 'zamansal' taksimi yönünde atılmış tehlikeli bir adım olduğunu belirten Görmez, "1967'den beri işgal altında tutulan Mescid-i Aksa'ya yönelik süregelen ihlaller bugün yeni bir aşamaya taşınarak 'zamansal ve mekansal taksim' planı cebren uygulanma girişiminde bulunulmuştur. Bunu sağlamak amacıyla ibadet eden insanlara yapılan saldıralar bütün Müslümanları ve vicdan sahibi herkesi derinden yaralamıştır. Olaylar önlenemez boyutlara ulaşmadan işgalciler bu vahim teşebbüsten derhal dönmeli, Mescid-i Aksa behemehal açılmalı, her türlü taksim ve işgal emellerinden sonsuza dek vazgeçilmelidir" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...