HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Mardin'de vatandaş ayaklandı! 'Kahrolsun PKK'

Kaynak: DHA
Mardin'de vatandaş ayaklandı! 'Kahrolsun PKK'

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Mardin'de bazı sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde teröre tepki için yürüyüş düzenlendi.

Ellerine Türk bayrağı alan yaklaşık 300 kişi, 'Türk Kürt kardeştir, PKK kalleştir', 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Kahrolsun PKK' ve 'Askere polise uzanan eller kırılsın' sloganları atarak yürüdü.

Yenişehir'deki Karayolları Parkı'nda toplanan ve çoğunluğunu gençler ile kadınlardan oluşan yüzlerce kişi, ellerinde aldıkları Türk bayrakları ile kent merkezindeki çeşitli cadde ve sokaklarda, tur atarak PKK'ya tepki gösterdi. Yürüyüş öncesi İstiklal Marşı okuyan ve şehitler için saygı duruşunda bulunan kalabalık, Vali Ozan Caddesi üzerinden yürüyüşe geçti. Yenişehir Caddesi ve güzergah üzerindeki caddelerde yürüyüşünü sürdüren kalabalığa, çevredeki apartmanlarda oturan vatandaşlar da balkonlara çıkarak alkışlarla destek verdi. Yürüyüş boyunca, 'Türk Kürt kardeştir, PKK kalleştir', 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Şehidim hakkını helal et bize' ve 'Vatan sana canım feda', 'Polise askere kalkan eller kırılsın' sloganları attı.

Güzergah üzerinde yürüyüşlerini tamamlayarak tekrar Karayolları Parkı Meydanı'na dönem kalabalık, burada kısa bir açıklama yaptı. Vatandaşlar adına konuşan İbrahim Zeyneloğlu, Mardin'in bir terör şehri olmadığını belirterek, "Bu yürüyüşle Mardin'in bir terör şehri olmadığını tüm Türkiye'ye göstermek istedik. Terör örgütünün kalleş saldırıları sonucu bir çok vatan evladını yitirmiş bulunmaktayız. Bu saldırıları ve kalleş PKK'yı bütün Mardin halkı adına kınıyoruz" dedi.

Mardinli şehit asker Halil Toparlı'nın babası olan Veysi Toparlı da burada yaptığı konuşmada, "Vatanım için, toprağım için, namusum ve şerefim için daha önce şehit verdiğim Halilim gibi 5 çocuğum var. Bunları da bu vatan için şehit vermeye hazırım" diye konuştu.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...