Bolu'da tehlikeli gerginlik

/ Kaynak: İHA
Bolu'da tehlikeli gerginlik

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Terör örgütü propagandası yapıldığı iddiası üzerine ayaklanan halktan bin kişi, 8 inşaat işçisini linç etmek istedi.Jandarma, işçileri çatıya kaçırdı.

Bolu'nun Mudurnu ilçesi Taşkesti beldesinde, bir inşaatta çalışan bazı işçilerin inşaat binasında terör örgütü propagandası yaptığı iddiası üzerine ayaklanan bölge halkından bin kişi, ellerinde sopalar ile inşaat alanına gelerek 8 işçiyi linç etmek istedi. Jandarma ekipleri işçileri inşaat çatısına çıkartarak kalabalığı sakinleştirmek için mücadeleyi sürdürüyor. 

Edinilen bilgiye göre, gece 22.30 sıralarında meydana gelen olayda Mudurnu ilçesi Taşkesti'de bulunan bir okul inşaatında çalışan 8 işçinin bölge halkından bazı kişiler ile konuştukları sırada terör örgütü propagandası yaptığı iddia edildi. Bunun üzerine ayaklanan Taşkesti halkından bin kişi, ellerinde sopalarla inşaat alanına gelerek işçileri linç etmek istedi. 

Alana gelen kalabalık, işçilerin kaldıkları prefabrik yapıyı çatısına terör örgütünü simgeleyen bez parçası astıkları iddiasıyla ateşe verdiler. Kalabalık inşaat alanına girerek işçilerin eşyalarını da bina dışına fırlattı. Öfkeli kalabalıktan kaçan işçiler ise okul inşaatı binasına sığınarak kalabalıktan kurtulmaya çalıştılar. Olayların başlaması üzerine olay yerine gelen çok sayıda jandarma ekibi de 8 işçiyi inşaat çatısına çıkartarak güvende olmalarını sağlarken, olay yerine gelen Bolu Jandarma Komutanı Albay Türker Yılmaz, Taşkesti halkını sağduyulu olmaya davet etti. 

Tüm uyarılara rağmen dağılmayan bölge halkı nedeniyle çevre ilçelerden ve ilçe merkezinden çok sayıda polis ekibi olay yerine takviye amacıyla yola çıkartıldı. Bolu Valisi Aydın Baruş'un da olay yerine geldiği alanda halk halen sakinleştirilmeye çalışılıyor. 

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...