PKK'nın üçte ikisi yok edildi

PKK'nın üçte ikisi yok edildi

GÜNDEM Haberleri

Savaş uçaklarımız Kuzey Irak'taki kampları darmadağın etti. Dağ kadrosunun kuvvetli bir kısmı imha edildi, şehir yapılanmaları da dağıtılıyor.

Teröre karşı kararlı bir mücadele sergileyen güvenlik güçleri, PKK'ya tarihinin en ağır darbelerinden birini vurdu. Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, “Bölücü örgütün şu anda dağ kadrosunun kuvvetli bir kısmı imha edildi. Şehirlerdeki yapılanmaları sökülüp atılıyor. Arkasında kim olursa, hangi desteği olursa olsun, tekne kazınır gibi kazınacak” dedi. “Dağ-taş bombalanıyor” iddiasına ise, eski bir Bordo Bereli olan güvenlik ve strateji uzmanı Mete Yarar cevap verdi: “Bu kanıyı araştırmak için İncirlik'e gittim. Hava operasyonunun bir parçası olan tanker uçağına binerek 5 saat havada kaldım. Operasyona katılan pilotlarla yüz yüze konuştum. Gizlilik sınırlarını aşmamak kaydıyla bazı görüntüleri izleme fırsatı buldum. Hava Kuvvetleri'nin teknolojik anlamda gelmiş olduğu nokta, dağın, taşın vurulmasına müsaade etmiyor. Geçen gün yapılan 100 uçaklık hava harekâtı, son 25 yılın en büyük hava operasyonuydu. Kandil'de bulunan 1500 kişilik aktif gücün üçte ikisi etkisiz hale getirildi.” 

AĞRI TEMİZLENDİ

Öte yandan; jandarma özel harekât ve bordo bereli birlikler tarafından Ağrı Dağı'nda yapılan 3 günlük operasyonda PKK âdeta dağıldı. Örgütün sözde şehitlik olarak isimlendirilen mezarlık bölgesinde PKK'yı sembolize eden yapılar mezarlara dokunulmadan tarihe karıştı. 3 terörist ölü ele geçirildi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...