Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cumhurbaşkanlığının Arapça internet sitesi yayında

/ Kaynak: AA
Cumhurbaşkanlığının Arapça internet sitesi yayında

GÜNDEM Haberleri  / AA

Cumhurbaşkanlığının, kurumsal "www.tccb.gov.tr" internet sitesinin Türkçe ve İngilizce yayın dillerine Arapça da eklendi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, "www.tccb.gov.tr" internet sitesinin Türkçe ve İngilizce yayın dillerine Arapça da eklendi. 


Arapça yayınla, Cumhurbaşkanlığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarını 350 milyonluk bir coğrafyaya ulaştırmayı hedefleyen sayfanın, Türkiye ile Arap dünyası arasında var olan köprülerde yeni bir platform haline geleceği belirtiliyor. 


Başta Orta Doğu ve Kuzey Afrika olmak üzere Türkiye'nin ortak tarihi ve kültürel bağlarının olduğu Arap dünyasıyla ilişkilerinin gelişmesine katkı sağlayacak ve Cumhurbaşkanlığının kurumsal haberlerini bu bölgeye duyuracak Arapça yayın, akraba coğrafyayla her zaman sıcak ilişkiler kurulmasını savunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajlarının doğrudan iletilmesini sağlayacak.


Cumhurbaşkanlığı Arapça sayfası, İngilizce sayfada olduğu gibi, Türkçe içerikle eş zamanlı olarak güncellenecek. 


"Sanat Tur" Arapça yapılabilecek 


Cumhurbaşkanlığı kurumsal internet sayfasının, haberler ve açıklamalar dışındaki içeriği de Arapça sayfada yer alıyor. 


Kurumsal sayfanın en çok talep gören bölümlerinden olan ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Beştepe Millet Camisi, Başyaverlik ve Atatürk Müze Köşkü'nün 360 derecelik fotoğraflarla gezilebildiği "Sanal Tur" uygulaması da Arapça olarak yayına girdi. Böylece Arapça konuşan dünyadaki yaklaşık 350 milyon kişinin, kendi dillerinde bu alanları gezmeleri sağlanacak.


Pek çok kez Arapça'ya çevrilmeye çalışılmış ancak tüm kıtaları çevrilememiş ya da çevirileri fazla talep görmemiş İstiklal Marşı, kurumsal internet sayfasının Arapça yayını için yeniden ele alındı. İstiklal Marşı'nın, Arapça edebi metinlerde yetkinliğiyle tanınmış pek çok ismin katkılarıyla yapılan çevrisine de sayfadan ulaşılabiliyor. 


Arapça sosyal medya hesapları da yayında


Arapça sayfanın açılmasından kısa bir süre önce etkinleştirilen Twitter ve Facebook hesapları da haberlerin ve açıklamaların paylaşılmasıyla daha aktif hale gelecek. Sadece Arapça içeriğin paylaşılacağı hesaplar, Cumhurbaşkanlığının daha önce açılan Türkçe ve İngilizce hesapları gibi onaylı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resmi Arapça Twitter hesabının da 750 binin üzerinde takipçisiyle alanda önemli bir başvuru noktası olduğu ifade ediliyor. 


Dünyada yaklaşık 350 milyon insanın anadili, bir milyarı aşkın Müslüman'ın ibadet dili olan Arapça, Suudi Arabistan, Yemen, Birleşik Arap Emirlikleri gibi 22 Arap ülkesinin de resmi dili olma özelliğini taşıyor. 

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...