Şehit polis Yıldırım son yolculuğuna uğurlandı

/ Kaynak: AA
Şehit polis Yıldırım son yolculuğuna uğurlandı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Şırnak'ta teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Soner Yıldırım, memleketi Trabzon'da son yolculuğuna uğurlandı.

Şırnak'ta uygulama yapan polis ekibine teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Soner Yıldırım, memleketi Trabzon'da son yolculuğuna uğurlandı.


Şehit polis Yıldırım için Tonya ilçesi İskenderli Mahallesi Cumhuriyet Alanı'ndaki Merkez Camisi önünde tören düzenlendi.


Törene, şehit Yıldırım'ın annesi Havva, babası Muhammet ve dedesi Ali Yıldırım ile yakınlarının yanı sıra AK Parti Trabzon milletvekilleri Süleyman Soylu, Adnan Günnar, Ayşe Sula Köseoğlu, MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal ile polis ve askeri erkan katıldı.


Yağmurlu havaya rağmen çok sayıda vatandaşın ellerindeki Türk bayrakları ile katıldığı törende, şehit Yıldırım'ın özgeçmişi okundu. Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı Selami Altınok, Türk Silahlı Kuvvetleri ile çeşitli siyasi partiler ile derneklerin çelenk gönderdiği törende, bazı vatandaşlar "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" şeklinde slogan attı.


Şehit Soner Yıldırım'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, camide öğle vakti kılınan cenaze namazı sonrası bir süre polis mangası tarafından omuzlarda taşınıp katılımcıların tekbirleri eşliğinde getirildiği cami yanındaki mezarlıkta toprağa verildi. 


Şırnak-Uludere karayolunun 2. kilometresinde uygulama yapan polis ekibine, dün terör örgütü PKK mensupları bomba yüklü araçla saldırı düzenlemişti. Teröristler,  bombalı saldırının ardından uzun namlulu silahlarla ateş açarken, güvenlik güçleri anında karşılık vermiş, olayda polis memurları Soner Yıldırım ve Şahin Altmış şehit olmuş, 5 polis memuru da yaralanmıştı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...