HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

AA'ya çirkin saldırı!

Kaynak: AA
AA'ya çirkin saldırı!

GÜNDEM Haberleri  / AA

Sözcü Gazetesi'nin Anadolu Ajansı'nı (AA) hedef gösteren manşetinin ardından bir grup, AA Diyarbakır Bölge Müdürlüğü'ne saldırı düzenledi.

Sözcü gazetesinin AA'yı hedef alan asılsız iddialara dayanan ifadelerin bulunduğu kurumu, çalışanlarını hedef gösteren haberinin ardından AA Diyarbakır Bölge Müdürlüğü saldırıya uğradı.


Merkez Sur ilçesinde Diyarbakır Valiliği tarafından ilan edilen sokağa çıkma yasağını Dağkapı Meydanı'nda protesto eden 500 kişilik grubun eylemini görüntülemeye giden AA kameramanı büro çıkışında, gruptaki şahıslardan bazılarının sözlü saldırısına maruz kaldı.


AA kameramanını aralarına alan kişiler 5 dakika süreyle, "DAEŞ'in Ajansı", "Hepinizi tanıyoruz, burayı bombalayacağız" gibi tehdit, hakaret ve ağır küfürler savurdu.


- Saldırı güvenlik kamerasına yansıdı


Kameramana yapılan saldırı anı, kurumun güvenlik kamerasında detaylı olarak yer aldı.


Bina önünde bekleyen saldırganların AA kameramanına binadan çıkar çıkmaz sözlü tacizde bulunup el kol haraketleri yaparak tehdit, küfür ve hakaret ettiği görülüyor.


Saldırı öncesi gruptaki bir kişinin ise sürekli binayı gözetlemesi dikkati çekiyor.


- Sözcü'nün iddialarını CHP'li milletvekilleri soru önergesi yaptı


Sözcü Gazetesi'nin dün "Atatürk'ün kurduğu ajans, AKP'nin elinde bu hale geldi" manşetiyle yayımlanan haberinde, Anadolu Ajansı'nın "Yeni Nesil Habercilik Eğitimi" çerçevesinde yaptığı mülakatla ilgili olarak asılsız iddialara yer vermiş ve bu asılsız iddiaları Anadolu Ajansı'nın bilgisine başvurmadan yayınlamıştı.


Haberde ayrıca kurum ve kurum yöneticilerine yönelik çeşitli iftiralar yer almıştı. Türkiye'nin en köklü kurumları arasında yer alan Anadolu Ajansı'nın, asılsız iddialarla yıpratılmasına yönelik Sözcü gazetesindeki mesnetsiz haberin ardından CHP milletvekilleri de soru önergeleri vererek, bu yıpratma ve hedef gösterme kampanyasına destek olmuştu.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...