Karapapaklar: "PKK'ya karşı savaşmaya hazırız"

Karapapaklar: "PKK'ya karşı savaşmaya hazırız"

GÜNDEM Haberleri

Bursa'da toplanan Dünya Karapapak Türkleri Birliği (KARPAT), PKK ile savaşmak için gönüllü birlikler kurmaya hazır olduklarını söyledi.

Kurucu genel başkanlığını gazeteci-yazar Seyfullah Türksoy'un yaptığı Dünya Karapapak Türkleri Birliği, 24 Ekim'de İstanbul'da yapılacak 1. Dünya Karapapak Türkleri Kurultayı öncesi, Türkiye'nin pek çok şehrindeki istişare ve teşkilatlanma çalışmalarını sürdürüyor. Pazar günü Bursa'da bir araya gelen Kafkasya göçmeni Karapapak Türkleri, PKK terörüne karşı birlik ve beraberlik mesajları verdi. Kısa adı KARPAT olan Dünya Karapapak Türkleri Birliği'nin Genel Başkanı Seyfullah Türksoy, ''Ülkemizde kaos ve istikrarsızlık ortamı oluşturmak isteyen bazı yabancı devletlerin kullandığı taşeron örgüt PKK ve onun siyasi uzantılarına yönelik askerimizin, polisimizin başlattığı operasyonları şiddetle destekliyoruz. Bu operasyonlar PKK'nın ve diğer terör örgütlerinin kökü kazınıncaya kadar devem etmelidir'' dedi. 

Karapapaklar:

KARPAT Başkanı Türksoy sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Şu anda ülkemiz dış destekli hain saldırılarla karşı karşıyadır. 100 yıl önce Osmanlıyı bölüp parçalamak için sırtlanlar gibi üzerimize saldıran ve bu maksatla Ermeni Taşnak çetelerini kullanan emperyalist güçler, bu defa terör örgütü PKK'yı ve onun siyasi uzantısı HDP'yi kullanarak gayelerine ulaşmak istiyor. Ancak unuttukları bir gerçek var. O da şudur; Türkiye 100 yıl önceki zayıf-güçsüz Osmanlı değil. Kendi silahlarını üreten güçlü bir Türkiye var. Bizler geçmişte Rus ve Ermenilere karşı Osmanlı'nın yanında yer alarak kahramanca savaşan Karapapak alaylarının torunları olarak, bölücü terör örgütü PKK'ya karşı sonuna kadar devletimizin yanında ve emrindeyiz. Askerimizin, polisimizin operasyonlarını sonuna kadar destekliyoruz. Vatanımızı korumak uğruna göğsünü siper eden ve şahadet şerbetini içen kahraman askerlerimizi, polislerimizi, komutanlarımızı rahmetle, minnetle yad ediyoruz. Şehitlerimizin aziz ruhları önünde saygıyla baş eğerken, devletimizin istemesi halinde Karapapaklar olarak gönüllü birlikler oluşturmaya hazır olduğumuzu da belirtmek istiyoruz". 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...