PKK, Dağlıca saldırısında 3.2 ton patlayıcı kullanmış!

PKK, Dağlıca saldırısında 3.2 ton patlayıcı kullanmış!

GÜNDEM Haberleri

TSK, Dağlıca'da 16 asker şehit olduğu saldırıyla ilgili rapor hazırladı kalleş teröristler her biri 400 kilodan oluşan 8'li 'Toll Sarya' düzeneği kullanmış

Dağlıca'da 16 asker şehit olduğu terör saldırısıyla ilgili Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından hazırlanan rapora göre saldırıda birbiriyle bağlantılı, her biri 400 kilodan oluşan 8'li 'Toll Sarya' düzeneği kullanıldı.


Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde 6 Eylül'de PKK'lı teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda 16 asker şehit olmuştu. Türk Silahlı Kuvvetleri olayın hemen ardından kapsamlı bir araştırma başlattı. Alanında uzman personel tarafından yapılan araştırma tamamlandı ve hazırlanan 'Dağlıca Raporu' Genelkurmay Karargahı'na ulaştırıldı. Hazırlanan raporda dikkat çeken konu terör örgütü PKK'nın saldırı anında kullandığı patlayıcının miktarı oldu. Rapora göre örgüt Dağlıca saldırısı için 3 bin 200 kilo patlayıcı kullandı.


'Toll Sarya' yöntemi
Saldırıdan hemen sonra Vatan, pusunun 'Toll Sarya' adlı sistemle kurulduğunu yazmıştı. Bu sistemde, hedefin niteliğine göre, birbirine pil, kablo ve telsizle birbirbine bağlı 'El Yapımı Patlayıcılar' (EYP) ya tek tek, ya iki seferde ya da hepsi birden patlatılabiliyor. TSK'nın Dağlıca Raporu'nda da terör eyleminde bu yöntemin kullanıldığına dikkat çekildi. Rapora göre saldırıda birbiri ile bağlantı sekiz düzenek kullanıldı. Her düzenekte 400 kilo patlayıcı vardı. Toll Sarya'da kullanılan toplam patlayıcının ise 3 bin 200 kilo olduğu tespit edildi.


5 tanesi patlatıldı
Dağlıca Raporu'na göre, olay yerine giden Mayın ve El Yapımı Patlayıcı Tespit ve İmha Timi (METİ) sekizli Toll Sarya'nın 3 düzeneğini tespit etti ve bunların imhasını gerçekleştirdi. Ancak dördüncü düzeneğin teröristler tarafından patlatılmasından sonra METİ'ye ait kobralar zarar gördü. METİ Timi'ne desteğe gelen JÖH timleri de kalan 4 Toll Sarya düzeneği ile pusuya düşürüldü.


Iğdır'da da 5 ton
Iğdır'da 8 Eylül'de 13 polis memurunun şehit olduğu saldırının yerin altına döşenen bombanın infilak ettirilmesiyle değil patlayıcı yüklü bir kamyonete gerçekleştirildiği ortaya çıktı. Kamyoneti 'Firaz' kad adlı PKK'lı bir köylüden 20 bin liraya satın aldı. PKK'lılar samanlıkta üç gün sakladıkları 5 ton bombayı yükleyerek kamyoneti, karayolunun kenarına bıraktı. 'Firaz' kod adlı terörist, bombaları uzaktan kumandayla patlattı. Teröristin saldırıdan sonra bir köylünün traktörünü gasp ederek kaçtığı belirlendi. Olayla ilgili iki kişi gözaltına alındı.
(Milliyet)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...