78 yaşında, 40 yıllık şoför Saliha Nine görenleri şaşırtıyor

78 yaşında, 40 yıllık şoför Saliha Nine görenleri şaşırtıyor

GÜNDEM Haberleri

Aydın'ın Çine İlçesi'ne bağlı Hallaçlar Mahallesi'nde yaşayan 78 yaşındaki Saliha Yavaş, sempatik tavırları ve hayat dolu yaşamı ile görenleri şaşırtıyor.

İyi bir şoför olan Saliha Nine, kendisine ait minibüsü ile özgürce hayatın keyfini çıkarıyor. Köyde yaşadığı için kıyafeti değiştirmeyen, ancak hayatını renklendirip sürekli kendisini yenileyen Saliha Yavaş, yaklaşık 40 yıldır araç kullandığını söyledi. Bir Türk kadını olarak Almanya'da işçi olarak çalıştığı sıralarda kız çocuklarını motor kullanırken gördüğünü ve 'benim ne eksiğim var' diyerek bu işe giriştiğini belirten Saliha Yavaş, “Hemen ehliyet kursuna yazılıp 1977 yılında ehliyetimi aldım. Böyle ayağımda şalvarımla, başımda örtümle gidiyorum. Bazen beni gören çocuklar önüme geçiyor. Nene senin ehliyetin var mı diye soruyorlar. Ben Almanya'da yaşadım. İki yıl Türkiye'ye kendim gelip gittim, dedenin ehliyeti yoktu o zaman” dedi.
Sempatik tavırları ve konuşması ile herkes tarafından sevilip takdir gören Saliha Nine, kadınların araç kullanmasını köylerde yaşayanların da mutlaka motor sürmesini bilmesi gerektiğini söyledi. Daha önce de kendisini araç kullanırken görüp şaşıran ve görüntüsünü çekip internete verdiklerini ve herkesin kendisini bu nedenle tanıdığını belirten Saliha Yavaş, çevresindeki tüm kadınlara ehliyet almaları ve araç kullanmaları konusunda tavsiyede bulunup cesaretlendirdiğini ifade etti.
Saliha ninenin kendinden 4 yaş büyük eşi ise, "İki yıl ben yayında muavinlik yaptım, çok iyi otomobil kullanır, ona güveniyorum" diye konuştu.  ##tgvideo##

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...