Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kuzey Kore'den dünyaya büyük tehdit

Kuzey Kore'den dünyaya büyük tehdit

GÜNDEM Haberleri

Kuzey Kore ana nükleer tesisini tam faaliyete geçirdi. "Kuzey Kore ABD'nin tehditlerine her an hazır durumdadır" denildi.

Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA, ülkenin kuzeybatısındaki Yongbyon nükleer tesisinin “tam faaliyete” geçtiğini bildirdi. Ajansa konuşan bir yetkili, nükleer silahların “nitelik ve nicelik bakımından geliştirileceğini” de belirtti.
Atom bombası yapımına uygun plütonyum ve zenginleştirilmiş uranyum üretebilecek üniteleri barındıran tesis, 2007 yılından bu yana kapalı bulunuyordu.
Pyongyang yönetiminin yürüttüğü nükleer silah programı başta ABD ve Güney Kore olmak üzere Batı ülkelerinde kaygı uyandırıyor.
Devlet haber ajansı KCNA, ülkenin nükleer silahlarının hem nitelik hem de nicelik olarak güçlendirileceğini belirtti. Ajansın açıklamasında yer alan "Kuzey Kore ABD'nin tehditlerine nükleer silahlarla karşılık vermeye her an hazır durumdadır" ifadesi de dikkat çekiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...