Demirtaş: 'Umutsuz olsak biz de silaha sarılırdık'

/ Kaynak: AA
Demirtaş: 'Umutsuz olsak biz de silaha sarılırdık'

GÜNDEM Haberleri  / AA

'Genç arkadaşlarımızın silaha sarılmalarına gerek yok' diyen Demirtaş, "Umutsuz olsak, biz de halkımızla birlikte bunun içinde olurduk" dedi...

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Silah tutmanıza, fedakarlık yapmanıza gerek yok. Demokratik siyaset olarak umutsuz olsak, biz de halkımızla birlikte bunun içinde olurduk" dedi.

Demirtaş, Van'ın Başkale ilçesinde partisince düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türkiye'de bir siyasi partiye en çok oy veren ilçe olduğu için Başkale'yi ziyaret ettiklerini söyledi.

"Sizler üstünüze düşen ne varsa fazlasıyla yaptınız. Bugün artık görev bizdedir, fedakarlık yapmak varsa bedel ödemek varsa sıra bizdedir" diyen Demirtaş, bundan sonra sorunları demokratik siyasetle çözme zamanı olduğunu kaydetti.

Demirtaş, şöyle devam etti:

"Çözüm, tünelin sonunda görünen ışık gibidir. Karanlıktan çıkmanın zamanı o kadar az ki yeter ki tren yoluna devam etsin, vagonları birbirinden ayrılmasın. Biraz daha sabra, ittifakımızı diri tutmaya ihtiyacımız var. Genç arkadaşlarımızın kendi canlarını feda etmesine, silaha, şiddete sarılmalarına gerek yok. Biz öncünüz olarak mücadeleyi demokratik anlamda kararlılıkla sürdüreceğiz. Silah tutmanıza, fedakarlık yapmanıza gerek yok. Demokratik siyaset olarak umutsuz olsak, biz de halkımızla birlikte bunun içinde olurduk. El birliğiyle bu mücadeleyi sonuna kadar götürebiliriz."

Demokratik siyaset kanalları açmanın sadece HDP'ye değil bütün Türkiye'ye kazandıracağını sözlerine ekleyen Demirtaş, şunları söyledi:

"Belediye başkanlarımız tutuklanıyor, parti kapatılmak isteniyor. Partimizin 400'den fazla bürosu yakılıyor, siyaset bitirilmek isteniyor. Bu saldırılar bütün Türkiye'ye zarar veriyor. Burada, Başkale'de yüzde 97 oy aldık ama bize oy verenler Türkiye'nin batısına kardeşlik elini uzattılar. Şimdi Türkiye'nin batısında yaşayanların bu barış elini tutmalarının zamanıdır. Kürtlerin iş yerlerini yakma, Kürt işçilere saldırma değil, barış elini tutma zamanıdır. Bu eli tutmazsan, kıymetini bilmezsen, yarın o eli uzatacak kimseyi bulamayacaksın."

"3 yıldır ateşkes devam ediyordu, kötüyse neden yaptınız. Bunların hepsi doğru işlerdi, yanlış olan yeniden silaha sarılmaktır" ifadesini kullanan Demirtaş,
"Türkiye'de barış isteyeni terörist ilan ediyorlar. Çok ilginçtir, bazı partiler var, 'gece gündüz operasyon olsun, son terörist kalana kadar bombalayın' diyorlar, bunları vatansever ilan ediyorlar. Bizi 'barış olsun, insanlar ölmesin' dediğimiz için vatan haini ilan ediyorlar. Sonuna kadar barış yürüyüşümüzü sürdüreceğiz" diye konuştu.

Demirtaş ve beraberindeki milletvekilleri, mitingin ardından ilçeden ayrıldı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...