Erdoğan'dan Mescid-i Aksa telefonu

Erdoğan'dan Mescid-i Aksa telefonu

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan Kralı ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kudüs'teki olaylarla ilgili olarak İslam İşbirliği Teşkilatının daha etkin olması gerektiğine işaret ederek, Müslümanların kutsallarının çiğnenmesine izin verilemeyeceğini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs'teki olaylarla ilgili olarak Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdulaziz Al Suud ile bu akşam bir telefon görüşmesi yaptı.

İsrail askerlerinin Harem-i Şerif'e yönelik ihlallerinin ele alındığı görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in saldırılarının bu sabah da devam etmesinin son derece kaygı verici olduğuna değinerek, bu ihlallere karşı İslam dünyası başta olmak üzere, uluslararası toplumun harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.

İslam İşbirliği Teşkilatının bu hususta daha etkin olması gerektiğine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Müslümanların kutsallarının çiğnenmesine izin verilemeyeceğini belirttiği öğrenildi.

Erdoğan, Filistin'i tanıyan ülke sayısını 136'ya ulaşmasının olumlu bir gelişme olduğuna da işaret etti.

Suudi Arabistan Kralı Selman da Cumhurbaşkanı Erdoğan'la aynı görüşleri paylaştıklarına değinerek, Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallere ve Müslümanların söz konusu kutsal mekandan zorla çıkarılmalarına asla rıza gösterilemeyeceğini vurguladı.

Suud Kralı Selman, bu meseleyi BM gündemine taşımak için gerekli çalışmalara başladıklarını da belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...