Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Vali açıkladı, 'Koçyiğitler o PKK'lıları yakaladı'

Vali açıkladı, 'Koçyiğitler o PKK'lıları yakaladı'

GÜNDEM Haberleri

Erzurum'un Tekman ilçesinde yakalanan 3 PKK'lı teröristin Erzurum ve Bingöl'de birçok eyleme katıldıkları belirlendi.

Erzurum'un Tekman İlçesi kırsalında Jandarma Özel Harekat timleri tarafından düzenlenen operasyonda, 3 PKK'lı, çok sayıda silah ve cephanelikle birlikte sağ olarak ele geçirildi. Vali Ahmet Altıparmak, operasyonun ardından twitter hesabından, "Jandarmamızın Koçyiğitleri, Tekman kırsalında üç teröristi kıskıvrak yakaladı" şeklinde tweet attı.

Vali açıkladı, 'Koçyiğitler o PKK'lıları yakaladı'

Valilik'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Tekman ile Çat ilçeleri arasında Jandarma Özel Harekat timleri tarafından icra edilen 'Çelik 20' operasyonu kapsamında Tekman'ın Yiğitler köyünde 15 Eylül günü saat 11.30 sıralarında içinde terör örgütü mensuplarının bulunduğu araç, durdurulmak istendi. Çıkan çatışmada, 'Andog' kod adlı bölge sorumlusu ile 'Mordam' ve 'Sipan' kod adlı 3 terörist sağ olarak ele geçirildi. Yakalanan teröristlerin 14 Eylül günü Bingöl Karlıova- Erzurum karayolunu kesen gurubun içinde faaliyet gösterdikleri, ele geçirilen aracın teröristler tarafından yol kesme eyleminde kullanılan iki araçtan biri olduğu tespit edildi. Teröristlerin ayrıca Pasinler Emniyet Müdürlüğüne roketatarlı saldırı, ambulans kaçırma, yol kesme, araç yakma eylemlerini gerçekleştirdikleri de belirlendi. Araçta yapılan aramada 7 Kalaşnikof piyade tüfeği, bir Bixi makineli tüfek, bir Glock marka tabanca ve tabancaya ait 4 şarjör, bir Rpg-7 roketatar, (bir Rpg-7 roketatar mühimmatı, 4 el bombası, bir Law silahı, 20 kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 50 metre elektrik kablosu, piyade tüfeklerine ait bol miktarda mühimmat, bir sırt çantası ve çok sayıda örgütsel doküman bulundu. Yakalanan teröristler göz altına alındı. Bölgede operasyona devam ediliyor.

Tekman'da teröristlerin ve silahların ele geçirilmesini, Vali Ahmet Altıparmak, sosyal medyadan paylaştı. Vali Altıparmak, twitter hesabından şöyle dedi:

"Jandarmamızın Koçyiğitleri, Tekman kırsalında üç teröristi kıskıvrak yakaladı: 7 Kaleş, 1 Roketatar, 1 Bixi silahyalırıyla birlikte."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...