Toplumun her kesimi barış talebini dile getiriyor

Toplumun her kesimi barış talebini dile getiriyor

GÜNDEM Haberleri

STK'lar, odalar, işçi ve işveren sendikaları, dernekler, özetle milletin her kesiminde barış hareketi çığ gibi...

Türkiye'de barış talep edenlerin sesi her geçen gün daha gür çıkmaya başladı. Önceki gün Diyarbakır'da "Yeter artık - Êdî Bes e" diye haykıran 600 STK, bugün de bütün gazetelere "YETER ARTIK! SİLAH BIRAK PKK" diye ilan verdi. Yine bugün Ankara'da 14 işçi ve işveren teşkilatına üye yüz binler "Teröre hayır, kardeşliğe evet" parolasıyla yürüyecek. "Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" sloganı dışında başka bir sloganın atılmayacağı yürüyüşte, katılımcılar provokasyon niteliğindeki sloganları kendilerine dağıtılacak düdükleri çalarak bastıracak. Hiçbir sivil toplum kuruluşunun logosu ve flamasına yer verilmeyecek yürüyüşte, sadece Türk bayrakları açılabilecek. 
Yürüyüş için il dışından yaklaşık 2 bin otobüsün Ankara'ya gelmesi beklenirken, polis Başkentin 5 giriş noktasında tedbirler alacak. 
Katılımcılar miting alanına, polis kontrolünde 7 ayrı noktadan üst aramaları yapıldıktan sonra alınacak. Üzerini aratmak istemeyen katılımcı alana kesinlikle alınmayacak. Provokasyonların önüne geçilmesi için miting çevresi ve yürüyüş güzergahında önceden belirlenen noktalarda hazır kuvvet bulundurulacak. Yaklaşık 6 bin polis etkinliğin güvenliğinden sorumlu olacak. Etkinlik süresince polis helikopteri de havadan gözlem yaparak grupların hareketlerini yer ekiplerine bildirecek. Toplanma alanı ve yürüyüş güzergahındaki yüksek binaların çatı ve balkonlarında özel harekât timleri konuşlandırılacak.
Yarın ise İstanbul Yenikapı'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun katılacağı "Milyonlarca Nefes Teröre Karşı Tek Ses' mitingi yapılacak. Sivil Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen miting, 16.00-19.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.
Alevi Bektaşi Federasyonu da yaptığı açıklamada, "PKK'nın derhal ve ön koşulsuz ateşkes ilan etmesini istiyoruz" diyerek silahların susmasını istedi. Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Baki Düzgün ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Gani Kaplan, Okmeydanı'ndaki Cemevi'nde basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında ortak metni okuyan Düzgün, "Eğer bu gidişat durdurulamazsa ülkemizin hızla Suriyelileşmeye gittiği gerçeğine karşı her inanç ve kimlikten Türkiyeli anne ve babalara sesleniyoruz. Çözüm Süreci adıyla topluma mal olan, geçen 2,5 yıllık süreç bize gösterdi ki, evrensel hukukun ve medeniyetin gereği olarak sorunların müzakere edilmesini kabul etmek çocuklarımızın ölmediği bir ortamın da biricik güvencesidir. Bu bilinçle biz Aleviler, her inanç ve kimlikten kardeşlerimize sesleniyoruz. Artık yeter, yeter, yeter..." 
Bir gazetecinin, "Çatışmalar nedeniyle Alevilerin, PKK yönünde savrulduğu iddia ediliyor. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?" sorusu üzerine Düzgün, "Alevi örgütleri olarak hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmayız. Tam tersine bu ülkedeki ortak yaşamı talep ederiz" dedi.
Aynı soruya Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Geçmez ise şu cevabı verdi: "Biz herhangi bir silahlı gücün arkasında durmayız ve tasvip etmeyiz ama hiçbir haksızlığı ve asimilasyonu da kabul etmeyiz. Biz hiçbir örgütün, silahlı örgütün arka bahçesi olmayız." 
Toplumun her kesimi barış talebini dile getiriyor

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...