Fırsatçılar yine iş başında!

Fırsatçılar yine iş başında!

GÜNDEM Haberleri

Avrupa'ya geçmek umuduyla Edirne'ye akın eden sığınmacılara fırsatçılar korkunç muamele gösterdi.

Suriye'deki iç savaştan kaçan binlerce sığınmacı yaşama tutunma umuduyla Avrupa yollarına düşerken, fırrsatçılar bu durumu değerlendirdi.

Fırsatçılar işbaşında: Kişi başı 100 TL!
Koktukları gerekçesiyle Suriyelileri otobüste istemeyen yolculara otobanda kilometrelerce yürüyen mültecilerin zor durumunu paraya çevirmek isteyenlerin ayıbı eklendi.
İstanbul-Edirne arasındaki 230 kilometrelik yolu yaklaşık 20 saat yürüyerek geçen yüzlerce sığınmacı yol boyu büyük zorluk çekti.
Aralarında kadınların, çocukların, yaşlıların ve tekerlekli sandalyeli engellilerin bulunduğu sığınmacılar Edirne'ye varmak için canlarını dişine takarken fırsatçilar harekete geçti. Yolda gördükleri zor durumdaki sığınmacıları araçlarına alan fırsatçılar kişi başı 100 TL ücret istedi.
Sığınmacıların ifadelerine göre turizm şirketlerinin dışında bazı minibüs, otobüs ve taksiler, sığınmacıları ücret karşılığı Edirne'ye yakın yerlere kadar getiriyor. Kişi başı 100'er lira alınan sığınmacılar, Jandarma kontrol noktasına varmadan indiriliyor.

TAKSİYLE 600 TL
Firma yetkilisinin söylediği taksi iddiası otogarda birçok kişinin dilindeydi. Gece otogarda bekleyen mültecilerin yanına gelip 4 kişilik bir grubu 600 TL karşılığında Edirne'ye götürebileceğini söyleyen taksicilerin olduğu gün boyu otogarda konuşuldu. Taksicilerin teklifine biz de şahit olduk. Suriyeli mültecilerden biri Edirne'ye gitmek istediğini söyledi ve tek kişi olduğunu belirtti. Taksici ise mülteciye, Edirne sınırına 2 kilometre uzaklıkta bir yere 600 TL karşılığında götürebileceğini söyledi.  


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...